Αγωγή κατά των αρχών κατέθεσαν οι διαγραφέντες ομολογιούχοι της Credit Suisse

Αγωγή κατά των αρχών κατέθεσαν οι διαγραφέντες ομολογιούχοι της Credit Suisse

Αγωγή κατά της ρυθμιστικής αρχής των τραπεζών της Ελβετίας, κατέθεσαν στο δικαστήριο οι ομολογιούχοι της Credit Suisse Group AG, οι οποίοι κατείχαν διαγραφέντα ομόλογα AT1, αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από τα συνολικά AT1, αξίας 17 δισ. δολαρίων που έχουν διαγραφεί από την ελβετική τράπεζα, όπως αναφέρουν σε είδηση τους την Παρασκευή οι Financial Times.

Η καταγγελία αναφέρει ότι η ελβετική ρυθμιστική αρχή, Finma, ενήργησε αντισυνταγματικά όταν ζήτησε από την Credit Suisse να διαγράψει το χρέος της για τα ομόλογα AT1, αναφέρουν οι FT.

Αυτή η κίνηση της ελβετικής ρυθμιστικής αρχής στα μέσα Μαρτίου εξόργισε τους κατόχους ομολόγων που πίστευαν ότι θα ήταν καλύτερα προστατευμένοι από τους μετόχους της τράπεζας, στο πλαίσιο της συμφωνίας διάσωσης της Credit Suisse από την UBS στις αρχές του μήνα.

Η μήνυση κατατέθηκε από το δικηγορικό γραφείο Quinn Emanuel στην πόλη St. Gallen στην ανατολική Ελβετία την Τετάρτη, αναφέρουν οι FT.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Γκάφα Χατζηγιάννη πλήττει το Προεδρικό, νέο στραβοπάτημα σε λίγες μέρες

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Η Κύπρος γυρίζει σελίδα στην ενέργεια: Σχέδιο-μαμούθ για ασφάλεια και χαμηλότερες τιμές

Ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυβέρνησης, πέραν της διόρθωσης των στρεβλώσεων και αστοχιών του παρελθόντος, επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα και μετρήσιμα έργα που έχουν ως προορισμό την επάρκεια, την ασφάλεια προμήθειας, τη μείωση του κόστους της ενέργειας, και αποφεύγει την αοριστολογία, αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.