Κατασχέθηκαν κατσαρόλες και τηγάνια σε διαδήλωση κατά του Μακρόν

Κατασχέθηκαν κατσαρόλες και τηγάνια σε διαδήλωση κατά του Μακρόν

Χιλιάδες Γάλλοι βγήκαν ξανά σήμερα στους δρόμους για να αποδοκιμάσουν την προωθούμενη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, η οποία προβλέπει αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 64 έτη από 62 που είναι σήμερα.

Πριν από την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στην πόλη Γκανζ της νότιας Γαλλίας, η αστυνομία απομάκρυνε διαδηλωτές που κουβαλούσαν κατσαρόλες και τηγάνια, επιφυλάσσοντας θορυβώδη υποδοχή στον γάλλο πρόεδρο. Σε ορισμένες περιπτώσεις αστυνομικοί κατέσχεσαν μαγειρικά σκεύη, σύμφωνα με γαλλικά δημοσιεύματα.

Το τελευταίο διάστημα, κατσαρόλες και τηγάνια είχαν την τιμητική τους σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Γαλλία, θυμίζοντας εικόνες από τις διαδηλώσεις κατά της λιτότητας στην Αργεντινή.

«Αυγά και τηγάνια, χρησιμοποιώ εγώ στη μαγειρική», είπε ο Μακρόν ξεκινώντας την επίσκεψή του στη νότια Γαλλία, όπου ορισμένοι διαδηλωτές πέταξαν αυγά και πατάτες προς τον γάλλο πρόεδρο.

Στελέχη της γαλλικής αντιπολίτευσης επέκριναν την απαγόρευση της χρήσης μαγειρικών σκευών στις διαδηλώσεις.

«Οι κατσαρόλες δεν θα βοηθήσουν τη Γαλλία να προοδεύσει», τόνισε χθες Τετάρτη ο πρόεδρος Μακρόν από την Αλσατία.

Η εταιρία Cristel, που κατασκευάζει μαγειρικά σκεύη, σχολίασε μέσω ανάρτησης στο Twitter: «Κύριε πρόεδρε, στην @cristelfrance κατασκευάζουμε μαγειρικά σκεύη που πάνε τη Γαλλία μπροστά».

Στο πλαίσιο των σημερινών κινητοποιήσεων, στη Λιλ διαδηλωτές απέκλεισαν συμβολικά σιδηροδρομική γραμμή, ενώ στο Παρίσι μέλη εργατικών συνδικάτων έκαναν πορεία διαμαρτυρίας προς την εμπορική συνοικία Λα Ντεφάνς.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Κύπρος και Μολδαβία μοιράζονται πολλά κοινά» - Σημαντικός ο ρόλος του νησιού στην πορεία ένταξης της χώρας στην ΕΕ

«Κύπρος και Μολδαβία μοιράζονται πολλά κοινά» - Σημαντικός ο ρόλος του νησιού στην πορεία ένταξης της χώρας στην ΕΕ

Η μεγάλη σημασία της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ σε κρίσιμα ζητήματα της ευρωπαϊκής ατζέντας, όπως η Διεύρυνση, υπογραμμίστηκε κατά τις σημερινές συνομιλίες που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και η Πρόεδρος της Μολδαβίας κα Μάγια Σάντου, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE