50 βαθμοί θερμοκρασία στο θόλο του Ράιχσταγκ

50 βαθμοί θερμοκρασία στο θόλο του Ράιχσταγκ

Το κύμα καύσωνα το οποίο πλήττει τη Γερμανία ανάγκασε τις αρχές να κλείσουν τον γυάλινο, διαφανή θόλο του κτιρίου του κοινοβουλίου στο Βερολίνο για τους επισκέπτες λόγω ανησυχιών για την υγεία τους.

«Λίγο μετά τις 2 μ.μ. καταγράψαμε μια θερμοκρασία σχεδόν 50 βαθμών Κελσίου και αποφασίσαμε να κλείσουμε τον θόλο», δήλωσε η εκπρόσωπος του Ράιχσταγκ Έβα Χάακε. Όπως εξήγησε η ίδια, η κατάσταση «μπορεί να γίνει επικίνδυνη για ανθρώπους που δεν αντέχουν τόση ζέστη».

Ο διαφανής θόλος του Ράιχσταγκ, που προσφέρει πανοραμική θέα της πόλης και σχεδιάστηκε από τον Βρετανό αρχιτέκτοναΝόρμαν Φόστερ, αποτελεί πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Το πολυβραβευμένο σχέδιο του θόλου, που συμβολίζει την αναγέννηση και τη διαφάνεια στη νέα Γερμανία, επιτρέπει στους επισκέπτες να βλέπουν από ψηλά τους πολιτικούς να συζητούν όταν συνεδριάζει η Βουλή.

Η Χάακε είπε ότι αν και όσοι επισκέπτες το επιθυμούν μπορούν να πηγαίνουν στον ανοικτό χώρο και στον κήπο της οροφής του Ράιχσταγκ, ο ελικοειδής διάδρομος στον ίδιο τον θόλο δεν αναμένεται να ανοίξει σύντομα, καθώς οι θερμοκρασίες στο Βερολίνο μπορεί να φθάσουν τους 37 βαθμούς αυτή την εβδομάδα.

Η Χάακε εξήγησε ότι ο θόλος μπορεί να κλείνει και όταν υπάρχει πρόβλημα πάγου το χειμώνα.

Το Ράιχσταγκ είναι ένα κτίριο που αποτελεί μαγνήτη για τους τουρίστες αλλά και πολλούς Βερολινέζους: καταγράφονται 2,5 εκατομμύρια επισκέψεις κάθε χρόνο σε αυτό. Η είσοδος είναι δωρεάν, αλλά οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να εγγράφονται εκ των προτέρων για να περιηγηθούν στο κτίριο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα Κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Κυπριακό: Ο Φιντάν στα Κατεχόμενα, για να δώσει τη γραμμή της Άγκυρας-Ο Ερχιουρμάν αναμένει οδηγίες, στο τραπέζι τέσσερα οδοφράγματα και αποναρκοθέτηση

Με το Κυπριακό να βρίσκεται σε μια νέα περίοδο έντονων διπλωματικών διεργασιών, η σημερινή παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, στα κατεχόμενα, αποκτά ιδιαίτερη πολιτική βαρύτητα. Μία μόλις εβδομάδα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση των δύο ηγετών με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, η Άγκυρα καλείται να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της, απέναντι στις τελευταίες προτάσεις για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ).

BEST OF TOTHEMAONLINE