ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος στις τιμές του πετρελαίου

Άνοδος στις τιμές του πετρελαίου

Άνοδο κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου στις ασιατικές συναλλαγές την Τετάρτη, καθώς αναμένεται ότι τα τελευταία στοιχεία για τα αποθέματα αμερικανικού αργού και την παραγωγή που θα δημοσιευθούν αργότερα την Τετάρτη θα καταδείξουν μια αύξηση της ζήτησης στην Αμερική, σύμφωνα με αναλυτές.

Το West Texas Intermediate για παράδοση Σεπτεμβρίου ανέβηκε 31 σεντς στα $46.05 το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ Βόρειας Θάλασσας για το Σεπτέμβριο ανέβηκε επίσης κατά 31 σεντς στα $50.30.

Οι τιμές υποχωρούσαν κατά τις τελευταίες ημέρες, όμως σημείωσαν άνοδο την Τρίτη λόγω της δημοσίευσης στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα που αναμένεται να γίνει αργότερα την Τετάρτη.

Τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας έδειξαν τα αποθέματα του αργού υποχώρησαν στα 459,7 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα μέχρι τις 24 Ιουλίου. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο. Την ίδια περίοδο, η παραγωγή προχώρησε με το βραδύτερο ρυθμό των τελευταίων δύο και πλέον μηνών και ανήλθε σε 9.41 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Μια μείωση στα αμερικανικά αποθέματα αργού συνήθως υποδηλώνει ισχυρή ζήτηση στη χώρα, που είναι ο κορυφαίους καταναλωτής αργού στον κόσμο και ο δεύτερος μεγαλύτερος καταναλωτής ενέργειας μετά την Κίνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

«Χωματερή» η Κύπρος: «Ενδεχομένως να υπάρχουν πέραν των 1000 παράνομων σκυβαλότοπων» - Τι δηλώνει ο Θεοπέμπτου στο «Τ»

Τερματισμός Απασχόλησης: Πόσο χρόνο προειδοποίησης οφείλει να δώσει ο εργοδότης;

Δημοτικό στον Κάμπο με μία μόνο μαθήτρια - Έκκληση σε σχολεία να επισκεφθούν τη μικρή Δήμητρα

Συνελήφθη 61χρονος ως ύποπτος για τον εμπρησμό τριών οχημάτων στη Λευκωσία

Κάποιος να… προστατεύσει τον Φειδία



ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

ΠτΔ: «Πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με Ολγκίν - Θα συγκαλέσει σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου

Για «πολύ παραγωγική, πολύ συγκεκριμένη συζήτηση» με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, έκανε λόγο κατά την άφιξή του στη προπαρασκευαστική σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξελλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, όπου βρίσκεται για να συμμετάσχει στην σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top