Μοναδικό αλλά και τολμηρό θεωρείται το εγχείρημα ενός καθηγητή που αποφάσισε να μείνει στο βυθό της θάλασσας για 100 μέρες.
Όταν πρόκειται για την υπέρβαση των ορίων της ανθρώπινης αντοχής, λίγοι άθλοι είναι τόσο εντυπωσιακοί όσο η υποβρύχια διαβίωση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ωστόσο, αυτό ακριβώς κάνει ένας άνθρωπος, καθώς ξεκίνησε ένα ταξίδι για να περάσει 100 ημέρες βυθισμένος κάτω από τα κύματα.
O Joseph Ditur, ακαδημαϊκός στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, αποφάσισε να πραγματοποιήσει αυτό το εγχείρημα, προκειμένου να θεωρηθεί κάτι παραπάνω από υπεράνθρωπος.
Αναλαμβάνει την πιο φιλόδοξη πρόκληση, να ζήσει σε έναν ειδικά σχεδιασμένο υποβρύχιο βιότοπο για 100 ημέρες. Ο βιότοπος, αποτελείται από μια σειρά διασυνδεδεμένων θαλάμων που είναι αγκυροβολημένοι στο βυθό. Διαθέτει όλες τις ανέσεις ενός σύγχρονου σπιτιού, συμπεριλαμβανομένης της κουζίνας, του μπάνιου και των χώρων ύπνου, αλλά με μια κρίσιμη διαφορά: είναι εντελώς βυθισμένος.
Δείτε εδώ το βίντεο:
Η διαβίωση κάτω από το νερό παρουσιάζει μια σειρά από προκλήσεις που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν θα σκεφτόντουσαν ποτέ. Πρώτον, η πίεση στο βάθος που ζει είναι σημαντικά μεγαλύτερη από ό,τι στην επιφάνεια, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κάθε είδους προβλήματα υγείας αν δεν γίνει σωστή διαχείριση. Για να το καταπολεμήσει αυτό περνάει αρκετές ώρες κάθε μέρα σε θάλαμο αποσυμπίεσης για να βοηθήσει το σώμα του να προσαρμοστεί στις αλλαγές της πίεσης.
Μια άλλη σημαντική πρόκληση είναι η επικοινωνία. Επειδή είναι εντελώς αποκομμένος από τον έξω κόσμο, ο Joseph έπρεπε να βασιστεί σε μια ποικιλία λύσεων υψηλής τεχνολογίας για να παραμείνει σε επαφή με τους ανθρώπους που παρακολουθούν την πρόοδό του στην επιφάνεια. Αυτές περιλαμβάνουν ένα δορυφορικό τηλέφωνο, μια ζωντανή ροή βίντεο και έναν λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου δημοσιεύει καθημερινά ενημερώσεις.
Παρά τις δυσκολίες παραμένει προσηλωμένος στην αποστολή του να αυξήσει την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη δεινή κατάσταση των ωκεανών του κόσμου. Περνά τις μέρες του εξερευνώντας την τοπική θαλάσσια ζωή, διεξάγοντας επιστημονικά πειράματα και δημιουργώντας τέχνη εμπνευσμένη από το υποβρύχιο περιβάλλον του. Και παρόλο που είναι απομονωμένος από τον υπόλοιπο κόσμο, δεν είναι καθόλου μόνος. Μια ομάδα ερευνητών και προσωπικού υποστήριξης παρακολουθεί την πρόοδό του όλο το εικοσιτετράωρο, διασφαλίζοντας ότι παραμένει ασφαλής και υγιής κατά τη διάρκεια της επικής υποβρύχιας περιπέτειάς του.
ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λύθηκε το «μυστήριο» για τον πάσσαλο που αιωρείτο και «τάραξε» το διαδίκτυο - Φωτογραφίες
Δείτε την αγέλη σκύλων που περιφέρονται κοντά στον Πεδιαίο - Δεν έχει εντοπιστεί ακόμη - Βίντεο
Ξεκινούν τη σεζόν με υποστελέχωση τα ξενοδοχεία – Για ποιο λόγο δεν πάνε να εργαστούν οι Κύπριοι
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη
• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις