LIKE ONLINE

Πώς ένας καθρέφτης ξέρει τι κρύβεται πίσω από το χαρτί - Δείτε βίντεο

Πώς ένας καθρέφτης ξέρει τι κρύβεται πίσω από το χαρτί - Δείτε βίντεο

Ένα αίνιγμα, με πρωταγωνιστή τους καθρέφτες, φαίνεται πως έχει «τρελάνει» χιλιάδες χρήστες του TikTok, οι οποίοι αναρωτιούνται πως ένας καθρέφτης μπορεί να γνωρίζει τι κρύβεται πίσω από ένα χαρτί.

«Πώς μπορεί ένας καθρέφτης να δει το αντικείμενο που βρίσκεται πίσω από το χαρτί;» αναρωτιούνται χιλιάδες χρήστες του TikTok, οι οποίοι πραγματοποιούν το αινιγματικό πείραμα στο σπίτι τους, κάνοντας το, το viral των ημερών.

Συγκεκριμένα, στα βίντεο που έχουν κατακλύσει το TikTok τις τελευταίες ημέρες, οι χρήστες ακουμπούν ένα φύλλο χαρτί σε έναν καθρέφτη και στη συνέχεια τοποθετούν ένα αντικείμενο πάνω στο χαρτί. Στη συνέχεια, βλέπουμε το αντικείμενο να εμφανίζεται στον καθρέφτη, παρόλο που φαινομενικά είναι κρυμμένο πίσω από το χαρτί.

Δείτε βίντεο:

@salabonce #stitch with @baileycaviness12 this just blowed my mind i still don’t understand #fyp #foryou #4upage ♬ original sound - Sal Styles

«Πώς ο καθρέφτης ξέρει τι είναι εκεί;» αναρωτιέται ο χρήστης @salabonce.

Η εξήγηση είναι απλή. Αρχικά θα πρέπει να εξηγησουμε ότι ο καθρέφτης δεν είναι παρά ένα κάτοπτρο. Πρόκειται για ένα αντικείμενο, του οποίου η επιφάνεια ανακλά τις ακτίνες φωτός, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται το είδωλο του περιβάλλοντα χώρου πάνω σε αυτή. Τα είδωλα που παράγονται από επίπεδους καθρέπτες είναι φανταστικά και έχουν το μέγεθος του πραγματικού αντικειμένου.

Στην πραγματικότητα, ένας καθρέφτης δημιουργεί μια εκδοχή του κόσμου «από μέσα προς τα έξω». Στην περίπτωση του αντικειμένου πίσω από το χαρτί, το «τρικ» συμβαίνει όταν κινείστε, γιατί μπορείτε να δείτε τον νόμο της αντανάκλασης σε δράση. Σύμφωνα με τον νόμο της αντανάκλασης, η γωνία του προσπίπτοντος φωτός είναι ίση με τη γωνία ανάκλασης σε σχέση με το κανονικό του καθρέφτη.

Στη φυσική, η αντανάκλαση ορίζεται ως η αλλαγή στην κατεύθυνση ενός κύματος στην διεπιφάνεια μεταξύ δύο διαφορετικών μέσων, αναπηδώντας το κύμα πίσω στο αρχικό μέσο. Ένα κοινό παράδειγμα αντανάκλασης αντικατοπτρίζεται το φως από έναν καθρέφτη ή μια δεξαμενή νερού, αλλά ο προβληματισμός επηρεάζει και άλλους τύπους κυμάτων εκτός από το φως. Τα κύματα των υδάτων, τα ηχητικά κύματα, τα κύματα σωματιδίων και τα σεισμικά κύματα μπορεί επίσης να αντικατοπτρίζονται.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Πάφου να διαφοροποιήσει τη στάση του - «Δεν πρέπει να επανέλθει στον Μεσαίωνα»

• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη

• Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκαν οι 13 τροποποιήσεις για το δικαίωμα ψήφου από τα 17 - Δείτε αναλυτικά τι ισχύει

• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία

• Ανδρέας Γεωργίου-Σιμώνη Χριστοδούλου: Το φωτογραφικό άλμπουμ από το ταξίδι τους στην Ταϊλάνδη και τα καυτά φιλιά

• Απίστευτο περιστατικό στη Λεμεσό - Χαστούκισε ντελιβερά, του άρπαξε το κινητό και έγινε καπνός - Τι συνέβη



Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Γιατί θέτει θέμα Λουρουτζίνας ο Τατάρ - Οι προτάσεις 4+4 του Προέδρου Χριστοδουλίδη

Εν αναμονή της δεύτερης συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα ίσως, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Ερσίν Τατάρ για την διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, ο κατοχικός ηγέτης έθεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι, το άνοιγμα του σημείου διέλευσης, Λουρουτζίνας- Λυμπιών, αντί Πυροίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top