Γιούνκερ: Δυνατή η συμφωνία μέσα στον Αύγουστο

Γιούνκερ: Δυνατή η συμφωνία μέσα στον Αύγουστο

Την πεποίθησή του ότι μπορεί να επιτευχθεί συμφωνία ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές αυτό το μήνα, «κατά προτίμηση στις 20 Αυγούστου», εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

«Οι διαπραγματεύσεις προχωρούν κατά "ικανοποιητικό τρόπο" προς αυτήν την κατεύθυνση», δήλωσε ο πρόεδρος Κομισιόν σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Ολες οι αναφορές που φθάνουν σε μένα μού επιτρέπουν να συναγάγω ότι είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας κατά τη διάρκεια του μήνα, κατά προτίμηση πριν από τις 20 Αυγούστου... οι διαπραγματεύσεις προχωρούν κατά ικανοποιητικό τρόπο, σύμφωνα, τόσο με τις ελληνικές αρχές, όσο και με την Επιτροπή», ανέφερε ο κ.Γιούνκερ

«Ωστόσο, εάν αυτό το χρονικό διάστημα αποδειχθεί βραχύ, θα πρέπει να προσφύγουμε σε μία δεύτερη προσφυγή σε έναν μηχανισμό χρηματοδότησης γέφυρας, μέσω του οποίου η Ευρωπαϊκή Ενωση χορήγησε ένα επείγον δάνειο ύψους επτά δισεκατομμυρίων ευρώ στην Ελλάδα τον Ιούλιο», εξήγησε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σκηνές χάους στο Λος Άντζελες: Διαδηλωτές καίνε αυτοκίνητα, η Εθνοφρουρά απαντά με πλαστικές σφαίρες, σε ετοιμότητα 500 πεζοναύτες

Σκηνές χάους στο Λος Άντζελες: Διαδηλωτές καίνε αυτοκίνητα, η Εθνοφρουρά απαντά με πλαστικές σφαίρες, σε ετοιμότητα 500 πεζοναύτες

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στους δρόμους του Λος Άντζελες, μετά από τρεις ημέρες ταραχών κατά των μαζικών συλλήψεων παράτυπων μεταναστών από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται στους δρόμους, παρά τα χημικά και τις πλαστικές σφαίρες που έριξε η Εθνοφρουρά, κι ενώ περίπου 500 πεζοναύτες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE