Υπό οκταήμερη κράτηση ο 22χρονος που «τσάκωσαν» με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς σωλήνες και πυροσβεστήρες

Υπό οκταήμερη κράτηση ο 22χρονος που «τσάκωσαν» με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς σωλήνες και πυροσβεστήρες

Διάταγμα κράτησης τριών ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον 22χρονου το Μεγάλο Σάββατο για παράνομη κατοχή και αποθήκευση εκρηκτικών υλών.

Σύμφωνα με Εκπρόσωπο του Γραφείου του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας ο 22χρονος συνελήφθη την Μεγάλη Παρασκευή για παράνομη κατοχή και αποθήκευση εκρηκτικών υλών. Είχε προηγηθεί έρευνα, βάσει δικαστικού εντάλματος στην οικία του στην Πάφο, όπου εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια εκρηκτικές ύλες, όπως 10 αυτοσχέδια εκρηκτικά κυλινδρικά μεταλλικά αντικείμενα (σωλήνες) και δύο αυτοσχέδια εκρηκτικά κυλινδρικά μεταλλικά αντικείμενα, τύπου εργοστασιακών πυροσβεστήρων.

Επίσης βρέθηκαν δύο άδειοι εργοστασιακοί πυροσβεστήρες και τρία διάφανη σακούλια που περιείχαν άσπρη σκόνη (κάλλιο).

Από εξετάσεις που ακολούθησαν από πυροτεχνουργό της ΑΔΕ Πάφου διαπιστώθηκε ότι και τα 12 συνολικά κυλινδρικά μεταλλικά αντικείμενα που εντοπίστηκαν, περιείχαν αυτοσχέδιο μείγμα – πυρίτιδας (εκρηκτική ύλη χαμηλής ισχύος).

Ο 22χρονος τέθηκε υπό τριήμερη κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Πάφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η εβδομάδα που συγκλόνισε την Κύπρο - Τραγωδία, πολύκροτες δίκες και διπλωματικές εξελίξεις

Η εβδομάδα που συγκλόνισε την Κύπρο - Τραγωδία, πολύκροτες δίκες και διπλωματικές εξελίξεις

Η εβδομάδα που ολοκληρώνεται άφησε έντονο το αποτύπωμά της στην κυπριακή επικαιρότητα, με υποθέσεις που προκάλεσαν συγκίνηση, πολιτικές εξελίξεις που επαναφέρουν το Κυπριακό στο προσκήνιο και σημαντικές δικαστικές αποφάσεις που αναμένεται να απασχολήσουν για μεγάλο διάστημα τη δημόσια συζήτηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE