Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση για εντοπισμό του Νοράτλας

Ολοκληρώνεται η πρώτη φάση για εντοπισμό του Νοράτλας

Στον Τύμβο Μακεδονίτισσας ολοκληρώνεται σήμερα η πρώτη φάση των ερευνών για εντοπισμό του μεταγωγικού αεροσκάφους Νοράτλας, που κατερρίφθη το 1974, από φίλια πυρά.

Από την ερχόμενη Παρασκευή οι εργασίες θα συνεχιστούν με γεωφυσική μελέτη, η οποία αποσκοπεί στην κατάδειξη του χώρου, όπου θα αρχίσουν οι ανασκαφές.


Η δεύτερη φάση της έρευνας θα αρχίσει την ερχόμενη εβδομάδα με την συμμετοχή και ειδικών από το εξωτερικό.
Στόχος των ερευνών είναι η ανεύρεση της ατράκτου του ελληνικού μεταγωγικού και των λειψάνων των 19 εκ των πεσόντων, οι οποίοι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE