Ιαπωνία: Πέταξαν καπνογόνο κατά του Πρωθυπουργού – Ακολούθησαν σκηνές πανικού – Δείτε βίντεο
15.04.2023 - 08:34
Αναστάτωση προκλήθηκε στην Ιαπωνία όταν άνδρας πέταξε αυτοσχέδιο μηχανισμό σαν καπνογόνο κατά του πρωθυπουργού Φούμιο Κίσιντα κατά τη διάρκεια επίσκεψής του το Σάββατο σε επαρχιακή πόλη.
Αμέσως ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη προκαλώντας πανικό στο πλήθος.
Ο Κίσιντα δεν έπαθε τίποτα, η ασφάλειά του όμως τον απομάκρυνε αμέσως από τον χώρο. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ούτε μεταξύ των παριστάμενων στον χώρο.
Ο άνδρας που πέταξε το καπνογόνο συνελήφθη αμέσως. Το δημόσιο δίκτυο NHK μετέδωσε πλάνα στα οποία αστυνομικοί εικονίζονται να καθηλώνουν άνδρα στο έδαφος και να τον συλλαμβάνουν καθώς πλήθος συγκεντρωμένων διαλύεται.
Το περιστατικό συνέβη σε προγραμματισμένη ομιλία του Κίσιντα στην Γουακαγιάμα, σε χώρο με πολλές δεκάδες πολίτες και δημοσιογράφους.
Τον περασμένο Ιούλιο είχε δολοφονηθεί ο πρώην πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Άμπε από άνδρα που έφερε αυτοσχέδιο όπλο. Ο δράστης είχε πλησιάσει τον Άμπε την ώρα που μιλούσε σε πλήθος και τον πυροβόλησε. Ο Άμπε, που τραυματίστηκε βαριά, κατέληξε στο νοσοκομείο λίγο αργότερα.
Το συμβάν καταγράφθηκε ενώ η Ιαπωνία φιλοξενεί αυτό το Σαββατοκύριακο υπουργικές συνόδους της G7 στο βόρειο και στο κεντρικό τμήμα της χώρας. Η σύνοδος των ηγετών των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου είναι προγραμματισμένο να γίνει τον Μάιο στη Χιροσίμα.
Υπάρχει παράθυρο ευκαιρίας για το Κυπριακό μέχρι την ολοκλήρωση της θητείας του ΓΓ των ΗΕ, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας ότι γίνεται μια προσπάθεια ως πρώτο βήμα για επανέναρξη των συνομιλιών που θα οδηγήσουν σε ένα τελικό αποτέλεσμα και επισημαίνοντας πως δεν μπορούμε να συζητούμε επ’ άπειρον.