Θα ζήσουμε στο απόλυτο σκοτάδι- Έρχεται «black-out» λόγω αυξημένης ζήτησης

Θα ζήσουμε στο απόλυτο σκοτάδι- Έρχεται «black-out» λόγω αυξημένης ζήτησης

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ελεύθερης Ανταγωνιστικής Αγοράς Ενέργειας Κύπρου (ΣΕΕΑΑΕΚ) σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Παύλος Λιασίδης αναφέρει ότι «ο κίνδυνος εκτεταμένων `black-out` λόγω αυξημένης ζήτησης είναι πλέον προ των πυλών». «Αν δεν συμβούν φέτος το καλοκαίρι, είναι περισσότερο από σίγουρο ότι με μαθηματική ακρίβεια θα συμβούν το καλοκαίρι του 2016», προσθέτει.

Σύμφωνα με το Σύνδεσμο «το σύνολο του κρατικού μηχανισμού οφείλει να τεθεί σε κατάσταση συναγερμού ώστε να διασφαλιστεί ότι νέες υποδομές ηλεκτροπαραγωγής όχι μόνο θα αδειοδοτηθούν, αλλά και θα λειτουργήσουν πριν το καλοκαίρι του 2016, ενισχύοντας έτσι το δυναμικό ηλεκτροπαραγωγής, αλλά και εξορθολογώντας το ενεργειακό μείγμα».

Ο Σύνδεσμος έχει «προτάσεις και λύσεις προς αντιμετώπιση της πρόκλησης αυτής», αναφέρεται, ενώ εκφράζεται η ευχή «οι αρμόδιοι αυτή τη φορά να δεχθούν να καθίσουν στο τραπέζι και να τις συζητήσουν με εποικοδομητικό και παραγωγικό πνεύμα»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Στο 78% οι εισηγήσεις που υιοθετήθηκαν – Η Κυβέρνηση απαντά για το Γνωμοδοτικό

Το σύστημα επιλογής μελών ημικρατικών οργανισμών δεν είναι τέλειο και γίνονται ενέργειες για βελτίωσή του, όμως είναι σαφώς καλύτερο από αυτό που υπήρχε προηγουμένως, όταν βασικό κριτήριο ήταν η κομματική ταυτότητα, δήλωσε το Σάββατο στο ΚΥΠΕ ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου, χαρακτηρίζοντας «άδικη» την κριτική κατά της Κυβέρνησης σε σχέση με τους πρόσφατους διορισμούς σε Διοικητικά Συμβούλια ημικρατικών οργανισμών, αφού όπως είπε, οι εισηγήσεις του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου υιοθετήθηκαν σε ποσοστό 78%.