Ρωσία: Μαχητικό Su-27 αναχαίτισε γερμανικό αεροσκάφος πάνω από τη Βαλτική

Ρωσία: Μαχητικό Su-27 αναχαίτισε γερμανικό αεροσκάφος πάνω από τη Βαλτική

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε σήμερα πως ένα μαχητικό Su-27 απογειώθηκε για να αναχαιτίσει γερμανικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας που πλησίαζε τον εναέριο χώρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, χωρίς όμως να προκληθεί «θερμό επεισόδιο».

«Στις 12 Απριλίου 2023, οι ρωσικές υπηρεσίες ελέγχου του εναέριου χώρου στη Βαλτική εντόπισαν στόχο που πλησίαζε τα σύνορα (της χώρας)», ανέφερε η ανάρτηση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας στην πλατφόρμα Telegram.

Ένα μαχητικό Su-27 απογειώθηκε προς αναγνώριση του αεροσκάφους, «ενός P-3C Orion του γερμανικού πολεμικού ναυτικού», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ακολούθως, «το ξένο στρατιωτικό αεροσκάφος απομακρύνθηκε από τα σύνορα της Ρωσίας και το ρωσικό μαχητικό επέστρεψε με ασφάλεια στη βάση του», συμπληρώνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, υπογραμμίζοντας ότι το γερμανικό αεροσκάφος δεν παραβίασε τον εναέριο χώρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Τέτοιου είδους επεισόδια μεταξύ αεροσκαφών της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, ακόμη και πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία.

Τον περασμένο Μάρτιο, η ρωσική πολεμική αεροπορία αναχαίτισε ένα αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος Reaper MQ-9 το οποίο συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα. Το περιστατικό είχε προκαλέσει περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στις σχέσεις της Ουάσινγκτον με τη Μόσχα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Σε πένθος βυθίστηκε ξανά η Λεμεσός μετά την νέα τραγωδία με νεκρό 33χρονο, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στη Λεμεσό το μεσημέρι της Κυριακής (23/2), με τις εξετάσεις από Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, να αναμένεται να αρχίσουν ξανά αύριο Δευτέρα (24/2).

BEST OF TOTHEMAONLINE