Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών: Ζητά απόσυρση του περί σκύλων νομοσχεδίου - Τι προτείνει να αλλάξει

Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών: Ζητά απόσυρση του περί σκύλων νομοσχεδίου - Τι προτείνει να αλλάξει

Την άμεση απόσυρση του τροποποιητικού νομοσχεδίου για τους σκύλους ζητά η κίνηση "Ενεργοί Πολίτες - Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών", καθώς, όπως αναφέρει προωθεί την "προστιματολογία" και τις ευθανασίες.

Η κίνηση ζητά να παύσουν άμεσα οι ευθανασίες, τουλάχιστον σε υγιή ζώα.

Η οργάνωση, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι στο νομοσχέδιο προβλέπονται κατασχέσεις σκύλων για οχληρία, χωρίς να ερμηνεύεται ο όρος, "ούτε ως προς την ένταση του θορύβου, ούτε ως προς τη χρονική στιγμή που συμβαίνει". Επίσης εκφράζουν την αντίθεσή τους για την προώθηση των στειρώσεων μέσω του αυξημένου ποσού άδειας κατοχής μη στειρωμένου σκύλου, μιλώντας για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στειρωμένοι σκύλοι.

Μέσα από ανακοίνωσή της, η οργάνωση ζητά η άδεια κατοχής σκύλου να οριστεί στα €5, να παύσει άμεσα η ευθανασία σε υγιή ζώα, να γίνεται έλεγχος των γεννήσεων και των υπαρχόντων δεσποζόμενων σκύλων με σκοπό τη μείωση και την τελική εξάλειψη των αδέσποτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Κυπριακό: Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, βλέπει εξελίξεις, αλλά η Νέα Υόρκη, ακόμη ψάχνει την τριμερή

Με το βλέμμα στραμμένο στις «θετικές εξελίξεις» στο Κυπριακό, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ο Νίκος Χριστοδουλίδης, την ώρα όμως που το διπλωματικό σκηνικό παραμένει ρευστό και κανένα από τα κρίσιμα επόμενα βήματα, δεν μπορεί ακόμη να θεωρηθεί δεδομένο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, εμφανίζεται να διακρίνει κινητικότητα στο παρασκήνιο και να επενδύει στο προσωπικό ενδιαφέρον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Ωστόσο, την ίδια στιγμή, από την πλευρά των Ηνωμένων Εθνών, δεν έχει μέχρι στιγμής επιβεβαιωθεί ούτε καν η πραγματοποίηση μιας κοινής συνάντησης των δύο πλευρών, με τη Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE