Εντυπωσιακές εικόνες από την κοινή άσκηση Κύπρου-Γαλλίας «Αριάδνη 23» - Δείτε βίντεο

Εντυπωσιακές εικόνες από την κοινή άσκηση Κύπρου-Γαλλίας «Αριάδνη 23» - Δείτε βίντεο

Στις 30 και 31 Μαρτίου 2023, στο πλαίσιο της παρουσίας του Γαλλικού Ελικοπτεροφόρου MISTRAL, στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, συνδιοργανώθηκε από την Εθνική Φρουρά και τις Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) της Γαλλίας, η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) ειδικών επιχειρήσεων μικρής κλίμακας, με την επωνυμία «ΑΡΙΑΔΝΗ – 23», με τη συμμετοχή τμημάτων ειδικών επιχειρήσεων της Διοίκησης Καταδρομών της Εθνικής Φρουράς και των ΕΔ της Γαλλίας.

Σκοπός της ΤΑΜΣ ήταν η εξοικείωση του προσωπικού σε αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων μέσω της αλληλεπίδρασης. Ειδικότερα, το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε, μεταξύ άλλων, εκπαίδευση στον αγώνα κατοικημένων τόπων, σε τακτικές επικοινωνίες και ανταλλαγή δεδομένων, καθώς και επίσης και τη διεξαγωγή κοινών αεροναυτικών γυμνασίων.

Η άσκηση, η οποία διοργανώθηκε για πρώτη φορά, εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Διμερούς Αμυντικής Συνεργασίας (ΠΔΑΣ) μεταξύ των ΕΔ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Γαλλίας. Κρίνεται ως ιδιαίτερα επωφελής, καθώς παρέχει τη δυνατότητα στο προσωπικό ειδικών επιχειρήσεων της Εθνικής Φρουράς να συνεκπαιδευτεί με αντίστοιχο προσωπικό των Γαλλικών ΕΔ, προάγοντας με αυτό τον τρόπο τη διαλειτουργικότητα, και αναδεικνύοντας τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των ΕΔ των δύο χωρών.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση για το «ΔΗΣΑΚΕΛ» - Οι απαντήσεις από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ - Η δυσφορία ΔΗΠΑ και ΕΔΕΚ για τον ανασχηματισμό και τους ημικρατικούς

Δεν λέει να κοπάσει η πολιτική φωτιά που άναψε η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στο «ΔΗΣΑΚΕΛ». Η επίμαχη αναφορά, η οποία έγινε στον απόηχο της έντονης κριτικής για τους διορισμούς στα διοικητικά συμβούλια των ημικρατικών οργανισμών, αντί να λειτουργήσει ως παρένθεση στην πολιτική συζήτηση, εξελίσσεται, σε νέο μέτωπο αντιπαράθεσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE