Στην Κύπρο σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας - Θα τον ενημερώσει για το Κυπριακό ο ΠτΔ

Στην Κύπρο σήμερα ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας - Θα τον ενημερώσει για το Κυπριακό ο ΠτΔ

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει τον Ισπανό Πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεζ για την πρόταση του για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό, στη διάρκεια συνάντησης που θα έχουν την Τρίτη στη Λευκωσία.

Η κατ΄ ιδίαν συνάντηση, με βάση το πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί στις 1500 και θα ακολουθήσουν δηλώσεις στις 1630. Θα προηγηθεί η επίσημη υποδοχή και γεύμα εργασίας.

Ο Ισπανός Πρωθυπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στο νησί και θα συζητήσει με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας, ενόψει και της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Ισπανία την 1η Ιουλίου 2023.

Κατά τις συνομιλίες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τον Ισπανό Πρωθυπουργό για την πρότασή του για ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στο Κυπριακό με στόχο το σπάσιμο του αδιεξόδου και της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων.

Ο Πρωθυπουργός Σάντσεζ θα αναχωρήσει από την Κύπρο αργά το απόγευμα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

Προσδοκία ότι ενδεχομένως να προκύψουν θετικές εξελίξεις τις επόμενες ώρες από τις επαφές που είναι σε εξέλιξη αναφορικά με το Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη σύντομη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE