Συνεχίζουν τις επαφές τους οι διαπραγματευτές των δυο κοινοτήτων και αυτή την εβδομάδα

Συνεχίζουν τις επαφές τους οι διαπραγματευτές των δυο κοινοτήτων και αυτή την εβδομάδα

Συνεχίζουν τις επαφές τους και αυτή την εβδομάδα οι διαπραγματευτές των δυο κοινοτήτων, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί. Οι συναντήσεις τους θα διακοπούν για δυο εβδομάδες και θα επαναρχίσουν την τελευταία εβδομάδα Αυγούστου, οπόταν θα συναντώνται επί καθημερινής βάσης για προετοιμασία της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί την 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε πως σήμερα(03/08) θα πραγματοποιηθεί συνάντησή τους, με τη συμμετοχή της ομάδας εργασίας για την οικονομία. Θα ακολουθήσει συνάντησή τους με τη συμμετοχή της ομάδας εργασίας για το περιουσιακό.

Αύριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των διαπραγματευτών με τη συμμετοχή της ομάδας εργασίας για θέματα ΕΕ.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ακόμη πως οι διαπραγματευτές θα συναντηθούν εκ νέου την Παρασκευή για αποτύπωση της κατάστασης και περαιτέρω προγραμματισμό.

Ανέφερε, εξάλλου, πως ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ `Εσπεν Μπαρθ `Ειντε δεν θα παραστεί στις συναντήσεις σήμερα και αύριο, θα είναι όμως παρών στη συνάντηση της Παρασκευής. 

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως στη συνέχεια θα υπάρξει διακοπή των συναντήσεων, οι οποίες θα επαναρχίσουν την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, πιθανόν στις 25 του μήνα, με καθημερινές συναντήσεις των διαπραγματευτών για προετοιμασία της συνάντησης των ηγετών, της πρώτης μετά τις θερινές διακοπές, που θα πραγματοποιηθεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ο «ρεαλισμός» του ΔΗΣΥ - Οι κρίσιμες στιγμές και το Εθνικό Συμβούλιο της ασυνεννοησίας

Ο «ρεαλισμός» του ΔΗΣΥ - Οι κρίσιμες στιγμές και το Εθνικό Συμβούλιο της ασυνεννοησίας

Τα όσα δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε η ηγεσία του κόμματος μαζί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη το απόγευμα της Τρίτης στο προεδρικό, δεν αποτελούν έκπληξη για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό.