LIKE ONLINE

Κι όμως! Υπάρχει… προσομοιωτής θανάτου

Κι όμως! Υπάρχει… προσομοιωτής θανάτου

Στην Αυστραλία πραγματοποιείται μια ασυνήθιστη θα έλεγε κάποιος έκθεση, καθώς ένας καλλιτέχνης μέσω της εικονικής πραγματικότητας πραγματοποιεί προσομοιώσεις για το… πώς είναι ο θάνατος, προσφέροντας μια αίσθηση από τις τελευταίες στιγμές του ανθρώπου.

Σύμφωνα με την New York Post, το σόου ονομάζεται «Passing Electrical Storms» και πραγματοποιείται από τον Shaun Gladwell στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτόρια στη Μελβούρνη.

Η έκθεση είναι εμπνευσμένη από φιλοσόφους όπως ο Jean Baudrillard, ο Michel Foucault και ο David Chalmers, ενώ υπάρχει ειδικό προσωπικό για όποιο άτομο αισθανθεί άβολα και χρειαστεί βοήθεια.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι επισκέπτες καλούνται να ξαπλώσουν σε ένα ψεύτικο κρεβάτι νοσοκομείου και είναι συνδεδεμένοι με συσκευές παρακολούθησης καρδιακών παλμών. Ταυτόχρονα, φοράνε τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας, τα οποία συνδέονται σε υπολογιστή που είναι δίπλα τους σε ένα τραπέζι, ενώ μπροστά έχει ένα τεράστιο νοσοκομειακό μόνιτορ.

Κατά τη διάρκεια της προσομοίωσης, οι επισκέπτες βλέπουν γιατρούς που προσπαθούν να τους επαναφέρουν στη ζωή χωρίς επιτυχία, ενώ ακούνε ήχους από τα ιατρικά μηχανήματα. Μάλιστα, το κρεβάτι δονείται, ώστε να παραπέμπει στις κινήσεις που γίνονται εκείνη τη στιγμή.

Εντούτοις, επειδή η όλη διαδικασία δημιουργεί «άγχος» και «πανικό», ορισμένες λειτουργίες είναι περιορισμένες, ενώ το κάθε άτομο μπορεί να αποχωρήσει αμέσως, όποτε το ζητήσει.

«Όταν βάζουν το όργανο έλεγχου καρδιακών παλμών στο δάχτυλό σου και σου λένε να σηκώσεις το χέρι σου αν θέλεις να σταματήσεις, σου δίνει μια μικρή αίσθηση άγχους για το τι πρόκειται να ακολουθήσει» είπε χαρακτηριστικά ο χρήστης του ΤikTok, Marcus, όπου και δημοσιοποίησε σχετικό βίντεο από την έκθεση.

«Αυτό το διαδραστικό έργο καθοδηγεί τους συμμετέχοντες σε μια προσομοίωση αποκλιμάκωσης της ζωής, από την καρδιακή ανακοπή έως τον εγκεφαλικό θάνατο» πρόσθεσε στη συνέχεια.

Πηγή: in.gr

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top