ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών και διεύρυνση αρμοδιοτήτων Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου

ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών και διεύρυνση αρμοδιοτήτων Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου

Τη σύσταση Επιτροπής Επίλυσης Διαφορών και τη διεύρυνση των εξουσιών και αρμοδιοτήτων του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου επαναφέρει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ ως προτάσεις, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών, Μάκη Κεραυνού, στην επιτροπή Οικονομικών τη Δευτέρα.

Ο σύνδεσμος σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι συμφωνεί με το κάλεσμα του Υπουργού προς τις τράπεζες για να μειώσουν τα δανειστικά επιτόκια και τις χρεώσεις τους, αλλά και να αυξήσουν τα καταθετικά επιτόκια, καθώς "διαπιστώθηκε ότι τα ΑΠΙ συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα στην οικονομία του τόπου", εφαρμόζοντας "πρακτικές που δυσχεραίνουν τις αναδιαρθρώσεις και τους τρόπους επίλυσης των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων ( ΜΕΔ ) μη εφαρμόζοντας την Οδηγία και τον Κώδικα της ΚΤΚ", αναφέρει.

Επιπλέον, ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη έκκληση του διοικητή της ΚΤΚ προς τα ΑΠΙ για έγκαιρες, βιώσιμες αναδιαρθρώσεις και διαφάνεια στις χρεώσεις, σημειώνοντας ότι οι εισηγήσεις του συνδέσμου δεν επηρεάζουν τα χρονοδιαγράμματα του νόμου των εκποιήσεων.

Τα ΑΠΙ "πρέπει να αποφεύγουν τις εκποιήσεις και να παρέχουν στους δανειολήπτες βιώσιμες αναδιαρθρώσεις σύμφωνα με  την Οδηγία και τον Κώδικα της ΚΤΚ" και να "ληφθεί υπόψη το «τσουνάμι» αυξήσεων που στερεί σχεδόν σε όλους μας αναγκαία αγαθά και οι συμπολίτες μας δυστυχώς δυσκολεύονται να επιβιώσουν", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος, προσθέτοντας ότι τα ΑΠΙ πρέπει "να υπακούσουν στις υποδείξεις αυτές  και να  δώσουν άμεσα ουσιαστικές, αποτελεσματικές και λειτουργικές λύσεις".

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προς μισάωρη επέκταση το ωράριο των Δημοσίων Υπαλλήλων - Πότε θα πηγαίνουν δουλειά και πότε θα αποχωρούν

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE