Λετυμπιώτης: Πώς απαντάει για την φωτογραφία με ΠτΔ από τα εγκαίνια - «Τα γεγονότα και ο χρόνος έχουν τη δική τους αδιαμφισβήτητη γλώσσα»
Με τρία σημεία απαντάει στον Οδυσσέα Μιχαηλίδη ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι η έρευνα που διεξάγεται για την υπόθεση είναι κοντά στο τέλος και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών.
«Είμαστε πολύ κοντά στο να τελειώσει η έρευνα από την Αστυνομία για το εάν προκύπτουν πειθαρχικά αδικήματα ώστε να διοριστεί ερευνώντας λειτουργός για να τα εξετάσει. Θα έχουμε μέσα στις επόμενες μέρες την κατάληξη της διαδικασίας και από τα ευρήματα της θα δούμε πως θα προχωρήσουμε», επεσήμανε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απάντησε για Κατσουνωτό η Υπ. Δικαιοσύνης - «Από ότι αντιλαμβάνομαι είμαστε στο τέλος της διαδικασίας»
Την ίδια στιγμή, η κα. Προκοπίου, σε δηλώσεις τις σχετικά με την υπόθεση των Κεντρικών Φυλακών, ανέφερε ότι έχει ικανοποιηθεί το αίτημα της Υποδιευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Αθηνάς Δημητρίου, για απόσπαση της στην Ελεγκτική Υπηρεσία.
Όσο αφορά την Διευθύντρια των Κεντρικών φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, η κα. Προκοπίου ανέφερε ότι είναι ακόμα με άδεια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτά θα είναι τα καθήκοντα της Αθηνάς Δημητρίου στην Ελεγκτική Υπηρεσία - Ποιο Υπουργείο δεν θα ελέγχει
Παράλληλα, η κα. Προκοπίου μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στις φυλακές και το μεγάλο πρόβλημα που παρατηρείται με τα ναρκωτικά.
«Η κατάσταση είναι δύσκολη όταν σε ένα χώρο που πρέπει να είναι 600-700 άτομα έχει 1000. δημιουργεί προβλήματα και εντάσεις. Θα το εξετάσουμε και θα προσπαθήσουμε να το επιλύσουμε μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα», επεσήμανε.
Αναφορικά με το πρόβλημα των ναρκωτικών, η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι είναι τεράστιο θέμα που προκύπτει αφού οι μισοί κρατούμενοι είναι μέσα στις Φυλακές σε σχέση με εγκλήματα που έχουν να κάνουν με ναρκωτικά ενώ μεγάλη μερίδα έχει διαπράξει εγκλήματα υπό την επήρεια των ναρκωτικών.
«Πρέπει να δούμε πως θα προχωρήσουμε για να λύσουμε το κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών που πήρε τεράστιες διαστάσεις και πρέπει να δούμε πως θα αποσυμφορηθεί η κατάσταση στις φυλακές. Υπάρχουν πλάνα, έχουμε προχωρήσει σε σχεδιασμούς σε μικρό χρονικό διάστημα. Θα τα συζητήσουμε και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», σημείωσε.
Δείτε βίντεο με τις δηλώσεις της κα. Προκοπίου (από 3:00):
Παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα και παρακολουθούσε γυναίκα - Καταζητείται 33χρονος
Επεισόδια στο «Ελευθερία»: Πήραν εξιτήριο οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν - Χειροπέδες σε 27χρονο
Εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε με όχημα - Στο Νοσοκομείο 23χρονη
Επεισόδια στο «Ελευθερία»: Εικόνες χάους στο στάδιο – «Η μυρωδιά είναι ανυπόφορη» – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις