Νέα τάση στο TikTok οι «πράσινες» κηδείες - Πεθαίνουν και οι συγγενείς τους κάνουν λίπασμα - Βίντεο

Νέα τάση στο TikTok οι «πράσινες» κηδείες - Πεθαίνουν και οι συγγενείς τους κάνουν λίπασμα - Βίντεο

Απίστευτο και όμως αληθινό. Μια μητέρα έχασε τον γιο της και αποφάσισε να εκπληρώσει την τελευταία επιθυμία του, η οποία δεν ήταν και τόσο συνηθισμένη. Ποια ήταν αυτή; Να κηδευτεί σε «πράσινη κηδεία», δηλαδή κηδεία φιλική προς το περιβάλλον. Έτσι, η σορός του μετατράπηκε σε λίπασμα.

Σύμφωνα με τη nypost.com, το γραφείο κηδειών Return Home Terramation δημοσίευσε σχετικό βίντεο στο TikTok, το οποίο δείχνει καρέ – καρέ πως έγινε η τελετή και έχει γίνει viral, ξεπερνόντας μέχρι στιγμής τις 52 εκατομμύρια προβολές.

Δείτε βίντεο:

@returnhomenor At return homes human composting facility unique goodbyes are common. #terramation #humancomposting #cremation #funeral #sustainable #deathcare #composting #grief ♬ American Beauty - Thomas Newman

Στο βίντεο αναφέρεται πως ο νεκρός είχε δηλώσει πως θέλει να σώσει το περιβάλλον και να μετατραπεί το σώμα του σε κάτι χρήσιμο. Έτσι, αποφάσισε να μετατραπεί σε λίπασμα και το χώμα να δοθεί στην οικογένεια του για να το χρησιμοποιήσει όπως επιθυμεί.

«Όταν ο μονάκριβος γιος σου πεθαίνει και πραγματοποιείς την επιθυμία του να γίνει λίπασμα», ανέφερε η λεζάντα.

Η εργαζόμενη στο γραφείο τελετών Brienna Smith εξήγησε ότι η «πράσινη κηδεία» είναι μια ειδική διαδικασία, κατά την οποία η σόρος τοποθετείται σε ειδικό φέρετρο, όπου μέσα περιέχονται υλικά τα οποία βοηθούν σε πιο γρήγορη αποσύνθεση. Με αυτό τον τρόπο, μετατρέπεται σε λίπασμα σε βάθος 3 μηνών περίπου και στη συνέχεια αποστέλλεται στην οικογένεια του.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE