Μάχη με τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Μάχη με τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια

Πολλές χιλιάδες πυροσβέστες εξακολουθούσαν χθες, Σάββατο, να δίνουν μάχη με μια εικοσαριά πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σε όλη την Καλιφόρνια, η οποία πλήττεται από την ξηρασία, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

Ένας πυροσβέστης, ο Ντέιβ Ραλ, 38 ετών, έχασε τη ζωή του την Πέμπτη δίνοντας  μάχη με τις φλόγες στο εθνικό δάσος του Μόντοκ, κοντά στο Αλτούρας  (βορειοδυτική Καλιφόρνια), ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Πολιτείας κηρύσσοντας  κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Περίπου 8.000 πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί στο σύνολο της Καλιφόρνιας,  διευκρίνισε η Εθνοφυλακή, η οποία κλήθηκε να παράσχει ενισχύσεις.  Δύο πυρκαγιές προκάλεσαν το κλείσιμο αυτοκινητοδρόμων σε μήκος πολλών  χιλιομέτρων, διευκρίνισαν οι αρχές και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Ο εκπρόσωπος των πυροσβεστών Ντάνιελ Μπέρλαντ ανέφερε στο Twitter πως μία από  τις σημαντικότερες πυρκαγιές που μαίνεται στην κομητεία του Λέικ, έχει  περιορισθεί μόνο κατά 5%. 

Μια νεά πυρκαγιά σημειώθηκε στο Cajon Pass, προκαλώντας το κλείσιμο πολλών  στρατηγικής σημασίας οδικών αξόνων, διευκρίνισαν οι Los Angeles Times. 

«Η μεγάλη ξηρασία και οι ακραίες καιρικές συνθήκες έχουν μετατρέψει όλη την  Πολιτεία σε πυριτιδαποθήκη», σχολίασε ο κυβερνήτης Έντμουντ Μπράουν σε  ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Οι θαρραλέοι πυροσβέστες μας βρίσκονται στην πρώτη  γραμμή και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τους βοηθήσουμε». 

Οι πυρκαγιές είναι συχνές στην Καλιφόρνια, όμως τον τελευταίο καιρό έχουν  πολλαπλασιασθεί εξαιτίας της ξηρασίας που πλήττει εδώ και τέσσερα χρόνια την  πολιτεία αυτή. Σημαντικοί περιορισμοί στην κατανάλωση νερού αποφασίσθηκαν τον  Απρίλιο από τον κυβερνήτη και έχουν έκτοτε ενισχυθεί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Έληξε ο συναγερμός στο αεροδρόμιο Πάφου - Έρχονται φρεγάτες και F-16 από την Ελλάδα

LIVE: Έληξε ο συναγερμός στο αεροδρόμιο Πάφου - Έρχονται φρεγάτες και F-16 από την Ελλάδα

Εκτός ελέγχου φαίνεται πως είναι η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, καθώς μετά τον θάνατο του αλί Χαμενεΐ, Ισραήλ και ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μήνυμα ξεκαθάρισε πως «η πατρίδα μας δεν μετέχει με οιονδήποτε τρόπο και ούτε προτίθεται να αποτελέσει μέρος οποιασδήποτε στρατιωτικής επιχείρησης». Έρχονται φρεγάτες και F-16 από την Ελλάδα και στην Κύπρο αναμένεται ο Νίκος Δένδιας. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE