Πρωθυπουργός Ρωσίας: «Η οικονομία επιστρέφει σε τροχιά ανάπτυξης»

Πρωθυπουργός Ρωσίας: «Η οικονομία επιστρέφει σε τροχιά ανάπτυξης»

Η ρωσική οικονομία άντεξε τις κυρώσεις της Δύσης το 2022 και επιστρέφει πλέον σε τροχιά ανάπτυξης, είπε σήμερα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Μιχαήλ Μισούστιν.

Η προηγούμενη χρονιά ήταν «μια δύσκολη περίοδο προσαρμογής», είπε ο Μισούστιν στην Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή). «Ας είμαστε ρεαλιστές, η πίεση από το εξωτερικό είναι απίθανο να αμβλυνθεί. Ωστόσο, αναμένουμε ότι από το 2024 η περίοδος προσαρμογής θα τελειώσει και η Ρωσία θα επιστρέψει στο μονοπάτι της μακροπρόθεσμης οικονομικής ανάπτυξης», υπογράμμισε.

Επισημαίνοντας ότι διεθνείς οργανισμοί προβλέπουν δυναμική ανάκαμψη της ρωσικής οικονομίας το 2023, ο πρωθυπουργός Μισούστιν αναφέρθηκε σε ορισμένες από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης, όπως τη βελτίωση της ευημερίας των πολιτών, την ενίσχυση της οικονομικής και τεχνολογικής ανεξαρτησίας της χώρας, την ανάπτυξη υποδομών με έμφαση στον τομέα των μεταφορών, την οικοδόμηση ισχυρότερων δεσμών με φιλικές χώρες και την αναζήτηση νέων εταίρων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Να αξιοποιήσουν το «παράθυρο ευκαιρίας» καλεί ΠτΔ - Ερχιουρμάν ο Γκουτέρες

Κυπριακό: Να αξιοποιήσουν το «παράθυρο ευκαιρίας» καλεί ΠτΔ - Ερχιουρμάν ο Γκουτέρες

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Έκθεση Καλών Υπηρεσιών προτρέπει τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων να αξιοποιήσουν «το παρόν παράθυρο ευκαιρίας για πρόοδο», το οποίο, όπως αναφέρει, «δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο», ενώ καταγράφει ως θετικό την εντατικοποίηση του διαλογου.

BEST OF TOTHEMAONLINE