Φοιτητές δημοσιογραφίας στα χέρια τζιχαντιστών

Φοιτητές δημοσιογραφίας στα χέρια τζιχαντιστών

H τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος κράτα αιχμαλώτους τέσσερις φοιτητές της δημοσιογραφίας στη Μοσούλη, το προπύργιο της οργάνωσης στο βόρειο Ιράκ, καθώς τους κατηγορεί ότι είναι υπεύθυνοι για διαρροή πληροφοριών, γνωστοποίησε σήμερα μία ιρακινή οργάνωση.

Οι τέσσερις φοιτητές απήχθησαν χθες το βράδυ από τις κατοικίες όπου διέμεναν στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, προσέθεσε σε ένα δελτίο τύπου το Παρατηρητήριο Ελευθεριών του Τύπου (JFO).

Ακτιβιστές στη Μοσούλη και ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας επιβεβαίωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τέσσερις φοιτητές που σπουδάζουν στο πανεπιστήμιο της πόλης συνελήφθησαν και κρατούνται σε άγνωστη τοποθεσία.

Ένας δημοσιογράφος που είχε συλληφθεί στα μέσα Ιουνίου με την ίδια κατηγορία εκτελέστηκε στα μέσα Ιουλίου.

Σύμφωνα με τη JFO, το Ισλαμικό Κράτος κρατά αιχμαλώτους οκτώ δημοσιογράφους από την επαρχία Νινευή, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μοσούλη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Πενταμερής: Η ώρα της Νέας Υόρκης - Τα σενάρια - Η απουσία της ΕΕ και οι χαμηλές προσδοκίες

Στη Νέα Υόρκη μεταβαίνει το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπου την Τετάρτη αναμένεται ακόμα μια κρίσιμη συνάντηση, για το κυπριακό. Η δεύτερη άτυπη πενταμερής διάσκεψη πραγματοποιείται υπό το φως της τουρκικής αδιαλλαξίας και των απαράδεκτων αξιώσεων για λύση δύο κρατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE