Δ. Δημητρίου: Ζητεί έρευνα για χρηματοδότηση ΑΚΕΛ από ρωσικό λόμπι – Έστειλε επιστολή στην Αρχή κατά της Διαφθοράς

Δ. Δημητρίου: Ζητεί έρευνα για χρηματοδότηση ΑΚΕΛ από ρωσικό λόμπι – Έστειλε επιστολή στην Αρχή κατά της Διαφθοράς

Επιστολή στον Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς, Χάρη Πογιατζή, μέσω της οποίας ζητεί την διεξαγωγή έρευνας για δημοσίευμα του OCCRP, σύμφωνα με το οποίο ρωσικό λόμπι χρηματοδότησε κόμματα ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ αυτών και το ΑΚΕΛ, απέστειλε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, «είχα σήμερα το πρωί συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς κ. Χάρη Πογιατζή, όπου του ζήτησα, μέσω της πιο κάτω επιστολής, να διερευνήσει περαιτέρω το δημοσίευμα του OCCRP (το δημοσίευμα εδώ) σύμφωνα με το οποίο ρωσικό λόμπι χρηματοδότησε κόμματα Ευρωπαϊκών χωρών για να προωθήσουν ψηφίσματα στα κοινοβούλια τους για το θέμα της Κριμαίας. Ανάμεσα στις χώρες που αναφέρονται στο δημοσίευμα είναι και η Κύπρος, όπου γίνεται λόγος για εμπλοκή του ΑΚΕΛ», προσθέτει.

Δείτε την επιστολή:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζητά στοιχεία για ΜΕΔ και πωλήσεις δανείων σε εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων η Βουλή – Απέστειλε επιστολή στον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας

Έχεις οφειλές για ηλεκτρικό ρεύμα και θες να αλλάξεις προμηθευτή; Δεν θα μπορείς να το πράξεις, εάν δεν τις εξοφλήσεις πρώτα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE