Προσπάθησε να «περάσει» στην Κύπρο ναρκωτικά - Φορτωμένη με 16 κιλά η αποσκευή της

Προσπάθησε να «περάσει» στην Κύπρο ναρκωτικά - Φορτωμένη με 16 κιλά η αποσκευή της

Στον εντοπισμό και στην κατάσχεση ποσότητας 16 κιλών και 800 γραμμαρίων, προχώρησε χθες η Αστυνομία.

Η ποσότητα ναρκωτικών, εντοπίστηκε μετά από έλεγχο της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με Τελωνειακούς Λειτουργός, στις αποσκευές γυναίκας ηλικίας 33 ετών, η οποία αφίχθηκε χθες το απόγευμα στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Μετά από έλεγχο στην αποσκευή της 33χρονης, εντοπίστηκαν 13 νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν φυτική ύλη κάνναβη, βάρους 16 κιλών και 800 γραμμαρίων.

Η 33χρονη συνελήφθη για τα αυτόφωρα αδικήματα της παράνομης εισαγωγής ναρκωτικών, παράνομης κατοχής ναρκωτικών και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.

Η ΥΚΑΝ (Κλιμάκιο Λάρνακας) συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Ανάλυση: Ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν - Το κυπριακό και οι βασικές προκλήσεις

Η Κύπρος ως κράτος μέλος της ΕΕ από το 2004, νομικά, υποχρεούται να ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη πλήρες μέλος της Σένγκεν-δηλαδή δεν έχει ενταχθεί στη λειτουργική εφαρμογή του καθεστώτος  χωρίς εσωτερικά σύνορα. Η Κυπριακή Δημοκρατία, βρίσκεται από το 2023 σε φάση αξιολόγησης ( Schengen evaluation process), κάτι που αποτελεί προϋπόθεση για την πλήρη ένταξη. Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, η Κυπριακή Δημοκρατία θα είναι έτοιμη ως προς τα τεχνικά ζητήματα, μέχρι το τέλος του 2025. Εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι το 2026, η Κύπρος θα ενταχθεί στη ζώνη Σένγκεν.