Παραμένει στο κελί για άλλες τέσσερις μέρες ο 49χρονος Κούρδος - Πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία

Παραμένει στο κελί για άλλες τέσσερις μέρες ο 49χρονος Κούρδος - Πότε θα συνεχιστεί η διαδικασία

Υπό κράτηση μέχρι τις 21 Μαρτίου θα παραμείνει, με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, Κούρδος ηλικίας 49 ετών, ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη 15 Μαρτίου στο αεροδρόμιο Λάρνακας βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης από τις γερμανικές αρχές, σχετικά με φερόμενη εμπλοκή του σε τρομοκρατική οργάνωση.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, το μεσημέρι της Πέμπτης, ο 49χρονος παρουσιάστηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για έκδοση του στη Γερμανία, στη βάση του ευρωπαϊκού εντάλματος.

«Μετά από αίτημα του δικηγόρου του 49χρονου, δόθηκαν οδηγίες από το Δικαστήριο όπως μεταφραστούν σε καταληπτή γλώσσα, τα έγγραφα που στάλθηκαν από τη Γερμανία, για σκοπούς απόδειξης του αδικήματος για το οποίο κατηγορείται που είναι συμμετοχή του σε τρομοκρατική οργάνωση» πρόσθεσε.

Είπε επίσης ότι το Δικαστήριο όρισε την Τρίτη, 21 Μαρτίου ως ημερομηνία για συνέχιση της διαδικασίας.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιασεμή, το Δικαστήριο είχε αφήσει για σήμερα Παρασκευή να εξετάσει αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση του 49χρονου μέχρι την ημέρα που θα παρουσιαστεί εκ νέου ενώπιον του Δικαστηρίου. «Το πρωί το Σώμα αποφάσισε όπως ο 49χρονος παραμείνει υπό κράτηση μέχρι τις 21 Μαρτίου» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση Προέδρου Χριστοδουλίδη με Ιταλό ομόλογό του σήμερα στη Ρώμη

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλλα, θα έχει σήμερα Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Ρώμη στις 26 και 27 Φεβρουαρίου κατόπιν πρόσκλησης του Ιταλού ομολόγου του. Χθες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνομιλίες στην ιταλική πρωτεύουσα με την Πρωθυπουργό Τζόρτζια Μελόνι μετά το πέρας των οποίων οι δύο ηγέτες ανακοίνωσαν την πρόθεση των χωρών τους να ξεκινήσουν συζητήσεις για την κατάρτιση ενός κοινού εγγράφου εταιρικής σχέσης, για την αντιμετώπιση σειράς κοινών προτεραιοτήτων.

BEST OF TOTHEMAONLINE