Η Ρωσία αντιμετωπίζει ως «προβοκάτσια» το ζήτημα με την πτώση του αμερικανικού drone

Η Ρωσία αντιμετωπίζει ως «προβοκάτσια» το ζήτημα με την πτώση του αμερικανικού drone

Το Κρεμλίνο θεωρεί «προβοκάτσια» το περιστατικό με το ρωσικό μαχητικό Su-27 και το αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος MQ-9 Reaper πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου πρεσβευτή στις ΗΠΑ τις οποίες μεταδίδει το πρακτορείο RIA Novosti.

«Αντιμετωπίζουμε αυτό το περιστατικό ως προβοκάτσια», είπε ο Ανατόλι Αντόνοφ αφότου κλήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για να του κοινοποιηθεί η «έντονη διαμαρτυρία» της αμερικανικής κυβέρνησης για το συμβάν.

Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι το αμερικανικό MQ-9 Ripper συνετρίβη εξαιτίας της πρόσκρουσης με ένα ρωσικό μαχητικό Su-27, εκδοχή την οποία απορρίπτει κατηγορηματικά η Μόσχα που ισχυρίζεται ότι κατέπεσε συνεπεία απότομου ελιγμού.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το πρώτο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη – Ερχουρμάν: Προσδοκίες, όρια και ο δρόμος προς την επανεκκίνηση του Κυπριακού

Το πρώτο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη – Ερχουρμάν: Προσδοκίες, όρια και ο δρόμος προς την επανεκκίνηση του Κυπριακού

Η σημερινή πρώτη συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη και του νέου κατοχικού ηγέτη Τουφάν Ερχουρμάν χαρακτηρίζεται ως διερευνητική, ωστόσο το αποτέλεσμά της αναμένεται να επηρεάσει άμεσα την πορεία του Κυπριακού, τις επόμενες εβδομάδες.

BEST OF TOTHEMAONLINE