Αρχιεπίσκοπος Αθηνών σε Χριστοδουλίδη: «Είμαστε ψυχικά ενωμένοι με την Κύπρο»

Αρχιεπίσκοπος Αθηνών σε Χριστοδουλίδη: «Είμαστε ψυχικά ενωμένοι με την Κύπρο»

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Αρχιεπίσκοπος, αφού καλωσόρισε τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και του ευχήθηκε για την ανάληψη των καθηκόντων του, σημείωσε ότι είμαστε ψυχικά ενωμένοι με την Κύπρο και θέλουμε έτσι να συνεχίσουμε να είμαστε και να προοδεύουμε. «Χρειάζεται αγώνας, διότι είμαστε σε μια εποχή με πολλές δυσκολίες και πειρασμούς», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης, αφού εξέφρασε ευχαριστίες προς τον Αρχιεπίσκοπο για τη φιλοξενία και τις ευχές, επισήμανε ότι δεν θα μπορούσε στην πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, να μη συναντηθεί με τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Υπογράμμισε μάλιστα, ότι η Κύπρος και η Ελλάδα ως ανεξάρτητα κράτη της Ε.Ε. έχουν να αντιμετωπίσουν αρκετές προκλήσεις και να αξιοποιήσουν πολλές ευκαιρίες. Αναφέρθηκε επίσης στο κομμάτι της Κύπρου που βρίσκεται υπό κατοχή, ενώ χαρακτήρισε την επίσκεψή του συμβολική και ιστορική.

Παρόντες κατά την συνάντηση ήταν οι μητροπολίτες Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, Ν. Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος Γαβριήλ, ο αρχιγραμματέας της Εκκλησίας της Ελλάδος επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Ανδριόπουλος και ο γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Διορθοδόξων και Διαχριστιανικών Σχέσεων αρχιμανδρίτης Ιγνάτιος Σωτηριάδης.

Η συνοδεία του Νίκου Χριστοδουλίδη απαρτιζόταν από τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Κόμπο, και τον πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα, Κυριάκο Κενεβέζο.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE