Πέραν των 8 εκ. πληρώθηκαν ως αυτοφορολογία

Πέραν των 8 εκ. πληρώθηκαν ως αυτοφορολογία

Πέραν των οκτώ εκατομμυρίων εισέπραξε το κράτος από φορολογούμενους που προέβησαν σε αυτοφορολογία στο πλαίσιο της υποβολής των δηλώσεων εισοδήματος για το 2014.

Σύμφωνα με την Αρχιφοροθέτη στο Τμήμα Φορολογίας, Κλέλια Παπαδοπούλου, μέχρι τις 17 Ιουλίου που έτρεξε το σύστημα, €8,182,000 πληρώθηκαν από 11,483 φορολογουμένους που προέβησαν σε αυτοφορολογία. Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία για την πληρωμή της αυτοφορολογίας έληγε στις 30 Ιουνίου, τόσο για τις έντυπες όσο και για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις.

Η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου, δήλωση εισοδήματος σε ηλεκτρονική μορφή, μέσω του Taxisnet, υπέβαλαν μέχρι στιγμής 55.750 φορολογούμενοι, ενώ η προθεσμία λήγει σήμερα.

Όπως ανέφερε, 200 περίπου χιλιάδες αιτήσεις υποβάλλονται ετησίως, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, οπότε υπολογίζεται ότι οι υπόλοιπες θα είναι σε έντυπη μορφή.

Υπενθύμισε ακόμα ότι όσοι δεν υπέβαλαν δήλωση, αλλά είχαν υποχρέωση να το πράξουν, αφού το εισόδημά τους ξεπερνά τις €19,500, θα πληρώσουν πρόστιμο €100.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μετά το δείπνο - «Είμαι ικανοποιημένος από τη συζήτηση, αν με ρωτάτε για το θετικό πρόσημο θα δούμε αύριο»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης μετά το δείπνο - «Είμαι ικανοποιημένος από τη συζήτηση, αν με ρωτάτε για το θετικό πρόσημο θα δούμε αύριο»

Ευελπιστώ αύριο να ακούσω θετικές εξελίξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης σε σχέση με τα αποτελέσματα της τριμερούς συνάντησης ανάμεσα στον ίδιο, τον ΓΓ των ΗΕ και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE