Ελλάδα - Κορωνοϊός: «Τράβηξαν κόκκινη γραμμή» στα υγειονομικά μέτρα μετά από 3 χρόνια πανδημίας - Έμειναν λίγες εξαιρέσεις

Ελλάδα - Κορωνοϊός: «Τράβηξαν κόκκινη γραμμή» στα υγειονομικά μέτρα μετά από 3 χρόνια πανδημίας - Έμειναν λίγες εξαιρέσεις

Αποφασίστηκε στην Ελλάδα η άρση όλων των μέτρων που είχαν επιβληθεί για την πανδημία του κορωνοϊού. Το Υπουργείο Υγείας της χώρας έκανε την σχετική εισήγηση, η οποία και έγινε δεκτή η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αναφορικά με τη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων δήλωσε:

«Στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων το Υπουργείο Υγείας εισηγήθηκε την άρση των μέτρων που ισχύουν έναντι της Covid-19 με εξαίρεση στις δημόσιες και ιδιωτικές υγειονομικές δομές και Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Η εισήγηση έγινε αποδέκτη από την Επιτροπή και αναμένεται η άρση των μέτρων.

Παραμένει ωστόσο η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν».

Τι αλλάζει - Πού δεν χρειάζονται πλέον μάσκες

Έτσι σύντομα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δεν θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται κάθε εβδομάδα σε radit test ενώ οι μάσκες θα παραμείνουν μόνο στα νοσοκομεία και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Στο πλαίσιο αυτό δεν θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας για:

Τα μέσα μαζικής μεταφοράς αστικών συγκοινωνιών όπως λεωφορεία αρμοδιότητας ΟΑΣΑ ΑΕ και ΟΑΣΘ ΑΕ, λεωφορεία δημοτικής συγκοινωνίας, μέσα σταθερής τροχιάς αρμοδιότητας ΣΤΑΣΥ ΑΕ, σιδηρόδρομος όταν κινείται σε αστικό ιστό και αναβατήρες (τελεφερίκ).

Τα επιβατηγά δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ) οχήματα κάθε κατηγορίας (όπως ταξί, ταξί ειδικής μίσθωσης).

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE