Μήνυμα Δένδια για την επέτειο εκτέλεσης του Παλληκαρίδη - «Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Μη ρωτάτε γιατί»

Μήνυμα Δένδια για την επέτειο εκτέλεσης του Παλληκαρίδη - «Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Μη ρωτάτε γιατί»

Με ανάρτησή του στο Twitter, o Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας αναφέρεται στη σημερινή επέτειο της εκτέλεσης του Ευαγόρα Παλληκαρίδη.

Καθώς σήμερα συμπληρώνονται 66 χρόνια από την εκτέλεσή του, ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών αναφέρεται στην ανάρτησή του στον «απαγχονισμό του ήρωα του Απελευθερωτικού Αγώνα της Κύπρου, Ευαγόρα Παλληκαρίδη, σε ηλικία μόλις 19 ετών».

Η ανάρτηση του κ. Δένδια συνοδεύεται από μία φωτογραφία του ανδριάντα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη στην Πάφο, μαζί με μια αποστροφή του τελευταίου γράμματος του.

«Ώρα 7:30. Η πιο όμορφη μέρα της ζωής μου. Μη ρωτάτε γιατί», είναι το σημείο το οποίο παραθέτει η ανάρτηση του κ. Δένδια, εξηγώντας ότι πρόκειται για απόσπασμα από το τελευταίο γράμμα του Ευαγόρα Παλληκαρίδη πριν οδηγηθεί στην αγχόνη.

 Δείτε την ανάρτηση:

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE