Βαρουφάκης για τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια: Αναρρώνω, σε αντίθεση με 57 συνανθρώπους μας - Σήμερα καταθέτω στον ανακριτή

Βαρουφάκης για τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια: Αναρρώνω, σε αντίθεση με 57 συνανθρώπους μας - Σήμερα καταθέτω στον ανακριτή

Μετά από την επίθεση που δέχτηκε στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής (10.03.2023), ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης τονίζει πως «ο νους μας, τόσο ο προσωπικός όσο και ο συλλογικός, πρέπει να είναι στους 57 νεκρούς των Τεμπών» και ότι δεν θα επιτρέψει ο τραυματισμός του να χρησιμοποιηθεί ώστε να μετατοπιστεί ο προβολέας της δημοσιότητας από τους 57 νεκρούς.

«Πρόκειται όχι μόνο για ασύλληπτη τραγωδία αλλά και για μοναδική ευκαιρία» αναφέρει ακόμα.
Η δήλωση του Γιάνη Βαρουφάκη στα «Νέα» για την ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια:
«Ο νους μας, τόσο ο προσωπικός όσο και ο συλλογικός, πρέπει να είναι στους 57 νεκρούς των Τεμπών. Πρόκειται όχι μόνο για ασύλληπτη τραγωδία αλλά και για μοναδική ευκαιρία.

Τα νέα παιδιά που διαδηλώνουν σε ολόκληρη τη χώρα είναι αποφασισμένα να απορρίψουν την Ελλάδα της διαφθοράς, της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης, της αναξιοκρατίας, της ολιγαρχίας, της ιδιωτικομανίας, του κρατισμού. Ξέρουν ότι όλα μπορούν να είναι αλλιώς.
Αυτόν τον συνδυασμό θρήνου και ελπίδας δεν επιτρέπεται να τον επισκιάσει, να τον συγκαλύψει, κανένα δευτερεύον θέμα.

Στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, δεν θα επιτρέψω ο τραυματισμός μου να χρησιμοποιηθεί ώστε να μετατοπιστεί ο προβολέας της δημοσιότητας από τους 57 νεκρούς μας και από την ελπίδα που μας χαρίζει το νεανικό κίνημα των ημερών για ένα καλύτερο αύριο.

Αντίθετα με τους 57, αναρρώνω. Σήμερα, θα καταθέσω στον ανακριτή. Κατόπιν θα περιμένω να μιλήσει η Δικαιοσύνη, οπότε και θα τοποθετηθώ. Αντίθετα με τον κ. Θεοδωρικάκο, και παρόλο που (αντίθετα με τον κ. Υπουργό) είδα ποιος με τραυμάτισε, δεν θα υποκαταστήσω τον ανακριτή, τον εισαγγελέα, τους δικαστές και τους ενόρκους.

Κλείνω επιστρέφοντας στην ιστορική μας ευθύνη αυτής της στιγμής: Να τιμήσουμε τους 57 νεκρούς μας. Και να βοηθήσουμε τα νέα παιδιά εκεί έξω να οικοδομήσουν τη νέα Ελλάδα που τους αξίζει.

Πηγή: newsit.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για όλους, νέα εποχή με άνοιγμα αγοράς ηλεκτρισμού»

Κύριος στόχος της Κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσουμε επάρκεια και προσιτές τιμές ηλεκτρισμού για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις μας, στηρίζοντας έτσι έμπρακτα την κοινωνία μας ειδικά σε μια περίοδο μεγάλων γεωπολιτικών ανακατατάξεων και προκλήσεων, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, στην ομιλία του κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Αγοράς Ηλεκτρισμού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στη Λευκωσία.

BEST OF TOTHEMAONLINE