Στους επικριτές του διορισμού του απάντησε ο νέος Υφυπουργού Πολιτισμού, Μιχάλης Χατζηγιάννης, ενώ αποκάλυψε και πώς έγινε η πρώτη γνωριμία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη.
«Συνηθισμένα τα βουνά από τα χιόνια», απάντησε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης στην αναταραχή που προκλήθηκε στο άκουσμα του διορισμού του. «Στα 30 χρόνια μου στη μουσική βιομηχανία έχω δεχτεί πολλές αρνητικές κριτικές, έχω όμως αντέξει και γνωρίζω πως παίζεται το παιχνίδι», σημείωσε μιλώντας στην εκπομπή του Σίγμα «Πρωτοσέλιδο».
Μάλιστα ανέφερε ότι ο ίδιος δεν υπήρξε μόνο ερμηνευτής. Πέρα από αυτό, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι μέλος σε τέσσερις φορείς οι οποίοι πολεμούν για την κατοχύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων, των συντάξιμων χρόνων, οπότε είμαι γνώστης σε αυτό το κομμάτι.
Σε όσους στέκονται ακόμη επικριτικά στον διορισμό του, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης είπε πως «προτιμώ να μείνω στωικός αλλά θα απαντήσω γιατί πριν λαλήσει τρεις φορές ο πετεινός, έσπευσαν ύποπτα εκβιαστικά, κάποιοι, να προεξοφλήσουν την αξία (του διορισμού) και με αμφισβήτησαν. Ο κάθε άνθρωπος δικαιούται μια πίστωση χρόνου για να δείξει τι μπορεί να κάνει και τι όχι. Το Υφυπουργείο δεν είναι τσιφλίκι κανενός. Αν δεν πετύχουμε θα πάμε στο σπίτι μας. Εγώ προσωπικά θα γυρίσω εκεί που ήμουνα».
Η γνωριμία με τον Νίκο Χριστοδουλίδη
Ερωτηθείς πώς προέκυψε η συνεργασία με τον Νίκο Χριστοδουλίδη και ακολούθως ο διορισμός στη θέση του Υφυπουργού Πολιτισμού, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης σημείωσε πως «δεν θα το έλεγα συνεργασία. Γνωριζόμαστε εδώ και 28 χρόνια όταν ο ίδιος έκανε την διατριβή του στην Αθήνα και εγώ έκανα τα πρώτα μου βήματα με τον Χρήστο Χατζηνάσιο. Είμασταν δύο ελληνοκύπριοι και ήρθε και έδεσε και πλέον είμαστε οικογένεια».
Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε προβλήματα που αντιμετωπίζει το Υφυπουργείο ως νεοσύστατο, με το σημαντικότερο την υποστελέχωση. Αποκάλυψε επίσης ότι από τη Δευτέρα 13/3 αναλαμβάνει Γενική Διευθύντρια του Υφυπουργείου η Εμανουέλλα Λαμπριανίδου.
Οι στόχοι του νέου Υφυπουργού Πολιτισμού
Το όραμά του για το Υφυπουργείο είναι να υλοποιήσει τους τέσσερις άξονες του προεκλογικού προγράμματος του Νίκου Χριστοδουλίδη που αφορούν το στάτους τους καλλιτέχνη (τι είναι καλλιτέχνης δηλαδή, δημιουργία μητρώων και συντάξιμος χρόνος), πνευματικά δικαιώματα, κάρτα νεολαίας (μέσω της οποίας θα μπορούν να παρακολουθήσουν οι νέοι δωρεάν παραστάσεις και συναυλίες) και η φοροαπαλλαγή των ιδιωτικών χορηγιών στα θεάματα (δίνοντας έτσι ένα κίνητρο στις εταιρείες για να δώσουν περισσότερες χορηγίες).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Όσκαρ 2023: Μεγάλος νικητής το «Everything Everywhere All at Once» - Ποιοι κέρδισαν τα βραβεία
Χάος και πανικός - Στο φως οι διάλογοι της ντροπής - Ποια άτομα ακόμη θα καταθέσουν για τα Τέμπη
Ενώπιον Δικαστηρίου ο 30χρονος για δολοφονία της συντρόφου του στην Πέτρα του Ρωμιού
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 22 Δεκεμβρίου
• Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένη οικία στη Λευκωσία - Διασωληνωμένο ένα πρόσωπο
• Οι 10+1 χριστουγεννιάτικες ταινίες που αξίζεις να δεις αυτές τις γιορτές - Δείτε trailers
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις