Επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στη Δημοκρατία του Τατζικιστάν ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στη Δημοκρατία του Τατζικιστάν ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο νέος Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία του Τατζικιστάν, Δρ Κύπρος Γιωργαλλής, επέδωσε χθες Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023, τα Διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της χώρας, Emomali Rahmon, σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο στην Nτουσάμπε.

Ο Πρέσβης διαβίβασε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη και εξέφρασε την ετοιμότητα και δέσμευσή του για περαιτέρω ενίσχυση και εμβάθυνση των σχέσεων των δυο χωρών, αλλά και της συνεργασίας τους τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τατζικιστάν.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Τατζικιστάν ανταπέδωσε θερμούς χαιρετισμούς προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Τατζικιστάν, εστιάζοντας στην ενίσχυση του πολιτικού διαλόγου και της συνεργασίας σε διμερές, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Εξέφρασε δε την ετοιμότητά του για υποστήριξη του έργου του κ. Πρέσβη, με στόχο την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά την παρουσία του στο Τατζικιστάν, ο Δρ Γιωργαλλής πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, κ. Muzaffar Huseinzoda, κατά την οποία συζητήθηκε ολόκληρο το φάσμα των διμερών και πολυμερών σχέσεων. Από την πλευρά του, ο Πρέσβης ενημέρωσε για τις εξελίξεις σχετικά με το Κυπριακό και υπέβαλε συγκεκριμένες εισηγήσεις για ανάπτυξη του θεσμικού πλαισίου διμερούς συνεργασίας. Ο κ. Huseinzoda επαναβεβαίωσε τη θέση αρχών της χώρας του στο Κυπριακό και εξέφρασε την πολιτική βούληση για περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς ατζέντας, στη βάση πρακτικών μέτρων που θα προωθηθούν προσεχώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ικανοποιημένη για την πολιτική ισότητα η Κυβέρνηση - «Τέθηκαν οι βάσεις για το επόμενο στάδιο»

Ικανοποιημένη για την πολιτική ισότητα η Κυβέρνηση - «Τέθηκαν οι βάσεις για το επόμενο στάδιο»

Ικανοποίηση εξέφρασε η κυβέρνηση για το γεγονός ότι στο κοινό ανακοινωθέν προτάσσεται η πολιτική ισότητα, με τρόπο που παραπέμπει σαφώς στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και επαναφέρει το Κυπριακό στις ράγες της συμφωνημένης βάσης λύσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE