Στα «high» τους τα ενοίκια - Τίποτα σε χαμηλή τιμή στη Λεμεσό - Ξέφυγε η Πάφος

Στα «high» τους τα ενοίκια - Τίποτα σε χαμηλή τιμή στη Λεμεσό - Ξέφυγε η Πάφος

Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τις τιμές των ενοικίων στη χώρα μας καθώς οι μεταναστευτικές ροές λόγω του Πολέμου στην Ουκρανία αυξάνονται αλλά και νέες επιχειρήσεις εγκαταστούν τη βάση τους στην Κύπρο και ιδιαίτερα στη Λεμεσό.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κτηματομεσιτών Επιχειρηματιών Κύπρου (ΣΚΕΚ), Ανδρέας Καουρής, ανέφερε ότι η μεγαλύτερη ζήτηση βρίσκεται στη Λεμεσό. «Δεν έμεινε τίποτα σε χαμηλή τιμή. Ένα μονάρι επιπλωμένο ξεκινάει από 1200 ευρώ και φτάνει τα 1500, δυάρι από 1300 μέχρι και 2,500 και τριάρι από 1800 μέχρι και 4 χιλιάδες ανάλογα με το τι προσφέρουν και την τοποθεσία τους».

Όσον αφορά τη Λευκωσία, οι τιμές διατηρούνται σε 650 ευρώ για μονάρι επιπλωμένο στο κέντρο της πρωτεύουσας και το δυάρι από 700 μέχρι 850 ευρώ.

Έκπληξη προκαλεί η Πάφος όπου οι τιμές «ξέφυγαν» με το ενοίκιο για μονάρι να ανεβαίνει μέχρι και τα 700 ευρώ. «Η Πάφος διαχρονικά είναι πιο ευαίσθητη στη διακύμανση των τιμών τόσο σε κρίσεις όσο και σε περιόδους ανάπτυξης. Υπάρχει μεγάλο απόθεμα από ακίνητα, κυρίως από Βρετανούς που είχαν επενδύσει το 2008 κυρίως στην περιοχή της Πέγειας και τώρα τα πουλάνε ή ενοικιάζουν σε άλλους σε πιο υψηλές τιμές», σημείωσε ο Ανδρέας Καουρής.

Στη Λάρνακα οι τιμές έχουν επίσης ανεβεί αλλά οριακά με τα μονάρια να βρίσκονται στα 600 - 700 ευρώ. Όσον αφορά την Αμμόχωστο, αποτελεί την επαρχία με τις λιγότερες πωλήσεις καθώς οι ενδιαφερόμενοι ψάχνουν για εποχιακή διαμονή.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΚΕΚ, ο μόνος τρόπος για να λυθεί το θέμα με τα ενοίκια είναι να τελειώσει χθες το Ουκρανικό. «Δεν προβλέπω να πέφτουν οι τιμές τον επόμενο χρόνο. Ακόμα και μετά τη λήξη του πολέμου, θα χρειαστεί άλλος ένας χρόνος για να μειωθούν οι τιμές, σίγουρα όχι σε επίπεδα προ πολέμου και πανδημίας», υπέδειξε ο κ. Καουρής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Συνέντευξη ΠτΔ σε τ/κ ΜΜΕ: «Πιστεύω ότι και ο κ. Έρχιουρμαν θέλει πράγματι λύση»

Την πεποίθηση ότι μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν μπορούν να «γράψουν ιστορία», εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης μιλώντας στη «Γενί Ντουζέν», στην πρώτη του συνέντευξη σε τουρκοκυπριακό μέσο μετά από τρία χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα ότι «ως Ελληνοκύπριοι δεν έχουμε Σχέδιο Β. Η μόνη δυνατή λύση είναι η επανένωση της Κύπρου. Το υφιστάμενο στάτους κβο δεν επιτρέπει στη χώρα μας να αξιοποιήσει πλήρως τις δυνατότητές της».

BEST OF TOTHEMAONLINE