Κατεχόμενα: Πρόβλημα τα υψηλά ενοίκια για Τουρκοκύπριους και Τούρκους σεισμοπαθείς

Κατεχόμενα: Πρόβλημα τα υψηλά ενοίκια για Τουρκοκύπριους και Τούρκους σεισμοπαθείς

Στο πρόβλημα των υψηλών ενοικίων για τους Τουρκοκύπριους στα κατεχόμενα αναφέρεται η «Κίπρις Ποστασί».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι Τούρκοι σεισμοπαθείς που φτάνουν στα κατεχόμενα αντιμετωπίζουν επίσης, «το πρόβλημα των ανεξέλεγκτων αυξήσεων των ενοικίων».

Η εφημερίδα γράφει ότι «ένας φοιτητής κατήγγειλε ότι το ενοίκιο ενός σπιτιού 2+1 από 4 χιλιάδες TL αυξήθηκε ξαφνικά σε 8 χιλιάδες TL». Ο φοιτητής, όταν ζήτησε επεξηγήσεις από τον ιδιοκτήτη της οικίας του για την αύξηση έλαβε την απάντηση ότι «η κατάσταση στην Κύπρο είναι ξεκάθαρη. Σύμφωνα με κάποια στοιχεία, υπήρξε αύξηση του πληθωρισμού κατά 100%, σύμφωνα με κάποιους άλλους, 170%. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να αυξήσουμε το ενοίκιο από 4 χιλιάδες TL σε 8 χιλιάδες TL».

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι στα κατεχόμενα οι αυξήσεις στα ενοίκια «δεν γίνονται με μέτρο» και προσθέτει ότι οι Τούρκοι σεισμοπαθείς που φτάνουν στα κατεχόμενα αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στέγασης λόγο υψηλών ενοικίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Από την Κυπριακή Προεδρία στο Κυπριακό: Το μεγάλο διπλωματικό στοίχημα του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες

Η μετάβαση του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις Βρυξέλλες, για το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ιδιαίτερη πολιτική και θεσμική βαρύτητα. Δεν πρόκειται μόνο για το κλείσιμο ενός εξαμήνου κατά το οποίο η Κυπριακή Δημοκρατία βρέθηκε στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής διαδικασίας λήψης αποφάσεων, αλλά και για μια ευκαιρία αξιοποίησης του πολιτικού κεφαλαίου, που δημιουργήθηκε μέσα από την Προεδρία, προς όφελος του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE