Όσοι πουλήσατε σπίτι στα κατεχόμενα χάσατε – Δείτε τι ενέκρινε το Υπουργικό και συμφέρει

Όσοι πουλήσατε σπίτι στα κατεχόμενα χάσατε – Δείτε τι ενέκρινε το Υπουργικό και συμφέρει

Ένα νέο σχέδιο στέγασης εκτοπισθέντων ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, με στόχο την αποτροπή των Ε/κ να πωλούν την περιουσία τους στα κατεχόμενα μέσω της λεγόμενης επιτροπής των κατεχόμενων.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος είπε ότι «με αυτό το σχέδιο ο κάθε εκτοπισμένος που έχει σπίτι ή οικόπεδο θα μπορεί να επωφεληθεί μιας χαλάρωσης για να κτίσει είτε δεύτερο σπίτι είτε να προσθέσει πάνω στο υφιστάμενο κ.λπ.».

«θα έχει το δικαίωμα να κτίσει και δεύτερο σπίτι αλλά και τρίτο πάνω από το δικό του ή μέσα στο ίδιο οικόπεδο», είπε και αυτό το σχέδιο αφορά αυστηρά μέλη μιας οικογένειας.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χάσικος είπε ότι δεν έχει σταματήσει η έκδοση τίτλων σε πρόσφυγες που ζουν σε συνοικισμούς, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση δίνει  τίτλους  και έχουμε δώσει αρκετούς τίτλους αλλά δεν πανηγυρίζουμε.

«Δεν θα δείτε τον Υπουργό Εσωτερικών να πηγαίνει σε συνοικισμούς να κάνει χειραψίες και να παραδίδει τίτλους», είπε ξεκαθαρίζοντας ότι  «αυτό που δεν γίνεται είναι να κτίζουμε νέους συνοικισμούς».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 LIVE VIDEO: Άρχισε η συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2026

LIVE VIDEO: Άρχισε η συζήτηση για τον Κρατικό Προϋπολογισμό του 2026

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στην Ολομέλεια της Βουλής η τριήμερη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2026, με τους πολιτικούς αρχηγούς να ανεβαίνουν ήδη στο βήμα και να τοποθετούνται επί των βασικών κατευθύνσεων και προτεραιοτήτων της οικονομικής πολιτικής.