Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αρνήθηκε ότι η Τουρκία πουλάει στη Ρωσία εξοπλισμό για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αρνήθηκε ότι η Τουρκία πουλάει στη Ρωσία εξοπλισμό για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ξεκαθάρισε σήμερα (20.2.2023) ότι η χώρα του δεν πουλά στη Ρωσία εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον πόλεμό της εναντίον της Ουκρανίας.

Μιλώντας μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν στην Άγκυρα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου επεσήμανε ότι η Τουρκία δεν θα επιτρέψει να παραβιαστούν οι αμερικανικές και ευρωπαϊκές κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας εντός της χώρας του ή μέσω της χώρας του. Και φυσικά ξεκαθάρισε ότι οι γείτονές μας δεν πουλάνε στο Κρεμλίνο εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, τόνισε ότι λαμβάνονται μέτρα για την αποτροπή αυτού του ενδεχομένου, μετά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ νωρίτερα αυτό τον μήνα σχετικά με τις εξαγωγές προς τη Μόσχα χημικών προϊόντων, μικροτσίπ και άλλου εξοπλισμού, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στον πόλεμο με την Ουκρανία.

 

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Σε πολιτικό σταυροδρόμι τα κόμματα ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ – Το βίντεο, το κόστος και οι βουλευτικές του 2026

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το επίμαχο βίντεο που έχει προκαλέσει ισχυρούς κραδασμούς στο πολιτικό σύστημα δεν δοκιμάζουν μόνο την αντοχή της κυβέρνησης, αλλά φέρνουν σε εξαιρετικά δύσκολη θέση και τα κόμματα που τη στηρίζουν. ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ βρίσκονται πλέον μπροστά σε ένα πολιτικό δίλημμα με σαφή χρονικό ορίζοντα: Τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE