Πυρκαγιά σε κρατικό δάσος μετά από απόρριψη κάρβουνων – Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα – Τι συστήνει το Τμήμα Δασών

Πυρκαγιά σε κρατικό δάσος μετά από απόρριψη κάρβουνων – Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα – Τι συστήνει το Τμήμα Δασών

Πυρκαγιά εντός του κρατικού δάσους, σε περιοχή Κάτω Αμιάντου – Μέσα Ποταμού, εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου (18/2), σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών.

Όπως αναφέρεται, η πυρκαγιά κατασβέστηκε άμεσα, αφού κατέκαψε μικρή έκταση με χαμηλή δασική βλάστηση.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάστηκαν τέσσερα άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με ένα μεγάλο και ένα μικρό πυροσβεστικό όχημα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πυρκαγιά οφείλεται σε παράνομη και απερίσκεπτη πράξη (απόρριψη κάρβουνων).

Με αφορμή το περιστατικό, το Τμήμα Δασών απευθύνει θερμή παράκληση στο κοινό να μην προβαίνει σε τέτοιες απερίσκεπτες πράξεις, αφού ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς και καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος υφίσταται ακόμη και με τις τρέχουσες καιρικές συνθήκες.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

ΠτΔ πριν τη Σύνοδο Κορυφής: «Είναι ώρα των αποφάσεων - Σημαντικές οι αναφορές στη βάση λύσης του Κυπριακού»

Προσερχόμενος την Πέμπτη το πρωί στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πριν την ανάληψη της Κυπριακής Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι «είναι η ώρα των αποφάσεων σε όλα τα θέματα", σημειώνοντας πως  το θέμα της Ουκρανίας είναι αυτό που θα κυριαρχήσει. Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι "απόψε θα βγούμε ακόμα πιο ενωμένοι».

BEST OF TOTHEMAONLINE