Συλλυπητήρια Χριστοδουλίδη για τον θάνατο της Κυριακούς Πελαγία – «Η μνήμη της θα είναι αιώνια»

Συλλυπητήρια Χριστοδουλίδη για τον θάνατο της Κυριακούς Πελαγία – «Η μνήμη της θα είναι αιώνια»

Ο εκλελεγμένος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης εκφράζει βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο της ερμηνεύτριας της κυπριακής παράδοσης Κυριακούς Πελαγία.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του κ. Χριστοδουλίδη, «η Κυριακού Πελαγία, ήταν η φωνή της παράδοσης και συνέδεσε το όνομά της με το κυπριακό τραγούδι, τη λαϊκή ποίηση και τα τσιατιστά».

«Αγαπήθηκε από τον κόσμο όσο λίγες παραδοσιακές ερμηνεύτριες λόγω της μοναδικής της φωνής, της ξεχωριστής ερμηνείας της, του αυθορμητισμού, της απλότητας και του ήθος της, εμπνέοντας και ανοίγοντας δρόμους και σε νεότερους ερμηνευτές να ασχοληθούν με το παραδοσιακό κυπριακό τραγούδι», προστίθεται.

«Θερμά συλλυπητήρια στους συγγενείς και οικείους της Κυριακούς Πελαγία. Η μνήμη της θα είναι αιώνια», καταλήγει η ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι οικονομία παρέλαβε ο Αναστασιάδης και τι οικονομία παραδίδει στον Χριστοδουλίδη – Στοιχεία & Γραφικά

Θλίψη ανά το παγκύπριο – Σίγησε η φωνή της Κύπρου - Έφυγε από τη ζωή η Κυριακού Πελαγία
Ηλιόλουστος, αλλά με συννεφιά κατά διαστήματα ο καιρός – Πότε αναμένεται νέα άνοδος της θερμοκρασίας

Θα πάτε Τρόοδος; Αυτή είναι η κατάσταση στο οδικό δίκτυο – Τι συστήνει στους οδηγούς η Αστυνομία
Νέα υπόθεση απάτης – Άγνωστοι απέσπασαν 25.000 ευρώ από λογαριασμό 50χρονου – Πώς τα κατάφεραν

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: «Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της ευρωπαϊκής ηπείρου εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον»

ΠτΔ: «Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της ευρωπαϊκής ηπείρου εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον»

Υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία και την ελευθερία κάθε γωνιάς της ευρωπαϊκής ηπείρου, εξασφαλίζουμε ένα ειρηνικό μέλλον, δήλωσε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη διάρκεια συζήτησης που συντόνισε ο ίδιος, με τη συμμετοχή των ηγετών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ιταλίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας (EPC) που πραγματοποιήθηκε στο Ερεβάν. Οι συμμετέχοντες τόνισαν την ανάγκη για περισσότερη συνεργασία και συντονισμό για την αντιμετώπιση της υπερβολική εξάρτησης σε μια σειρά από τομείς, αλλά και άλλων προκλήσεων, ενώ τόνισαν την ανάγκη για μια πιο προνοητική Ευρώπη όσον αφορά την άμυνα και την ασφάλεια, την ενέργεια και το εμπόριο.

BEST OF TOTHEMAONLINE