Πρόσκληση του Προέδρου Πολωνίας στον Ν. Χριστοδουλίδη να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη χώρα

Πρόσκληση του Προέδρου Πολωνίας στον Ν. Χριστοδουλίδη να πραγματοποιήσει επίσκεψη στη χώρα

Πρόσκληση προς τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, να επισκεφθεί την Πολωνία απηύθυνε ο Πρόεδρος της χώρας, Andrzej Duda, σε συγχαρητήρια επιστολή που του απέστειλε.

Στην επιστολή ο κ. Duda εξέφρασε τη βαθιά πεποίθηση πως οι ενέργειες του νέου Προέδρου της Κύπρου θα συμβάλουν στην συνολική ανάπτυξη και ενδυνάμωση της θέσης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακόμη διατύπωσε την ελπίδα η θητεία του κ. Χριστοδουλίδη στην προεδρία να δώσει την ευκαιρία για περαιτέρω εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ της Δημοκρατίας της Πολωνίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Απευθύνοντας πρόσκληση στον κ. Χριστοδουλίδη να επισκεφθεί την Πολωνία, ο κ. Duda εξέφρασε την πεποίθηση πως αυτή θα ενδυναμώσει σημαντικά τους δεσμούς φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των δυο χωρών και των κοινωνιών τους.

Εξάλλου σε συγχαρητήρια επιστολή του προς τον κ. Χριστοδουλίδη, ο Πρόεδρος της Ιταλίας, Sergio Mattarella, ανέφερε πως «οι ισχυροί δεσμοί που ενώνουν τις χώρες μας, που αναπτύσσονται τόσο διμερώς όσο και εντός του πλαισίου της συμμετοχής στην ΕΕ κα στη μεσογειακή οικογένεια, γίνονται ακόμη πιο σημαντικοί ενόψει των προκλήσεων που η Κύπρος και η Ιταλία - μαζί με τους άλλους εταίρους – έχουν να αντιμετωπίσουν, προκειμένου να διασφαλίσουμε έναν ορίζοντα σταθερότητας και ευημερίας στην ήπειρό μας και στη Μεσόγειο».

Ακόμη ο Ιταλός Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα για αναζωογόνηση των προσπαθειών για την επανένωση της Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Προετοιμάζουν το έδαφος για τη Γενεύη - Νέα συνάντηση των διαπραγματευτών

Νέα συνάντηση θα έχουν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ.

BEST OF TOTHEMAONLINE