Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους μέσω SupportCY της Τράπεζας Κύπρου

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους σεισμόπληκτους μέσω SupportCY της Τράπεζας Κύπρου

Η Τράπεζα Κύπρου, μέσω του SupportCY, παρέδωσε ανθρωπιστική βοήθεια στους σεισμόπληκτους σε Τουρκία και Συρία. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από την αμέσως επόμενη μέρα των καταστροφικών σεισμών, η τράπεζα επικοινώνησε με το Υπουργείο Εξωτερικών δηλώνοντας την ετοιμότητά της να συμβάλει στη βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους.

Χθες, Πέμπτη, η υποστήριξη υλοποιήθηκε με την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία θα σταλεί αεροπορικώς στον Λίβανο και από εκεί θα παραληφθεί από το Πατριαρχείο Αντιοχείας και Πάσης Ανατολής για τους σεισμόπληκτους, προστίθεται.

Σημειώνεται ότι η επικοινωνία με το Πατριαρχείο έγινε μετά από αίτημα που στάλθηκε στο SupportCY, μέσω του μέλους ΜΚΟ ΚΕΠΑ (Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης), στο Παραλίμνι.

Προστίθεται ότι 11 επιχειρήσεις, μέλη του SupportCY, ανταποκρίθηκαν με τη σειρά τους και ενίσχυσαν με ποικίλους τρόπους την προσπάθεια, αυτή. Οι επιχειρήσεις, εκτός από την Τράπεζα Κύπρου, είναι η Cyprus Airways, Leroy Merlin, Apollonion Private Hospital, EnrgyIntel, Unicars, Athienites Stores, Grant Thorton, Ergo Home Group, Mundipharma Pharmaceuticals και ΑΝΤ1.

Αναφέρεται ότι η Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου, δήλωσε ότι «πρόκειται για μια συλλογική προσπάθεια, η οποία αποδεικνύει για ακόμη μια φορά, τη δύναμη της συνεργασίας. Οργανώσεις, επιχειρήσεις, κρατικός μηχανισμός και εθελοντές συνεργάστηκαν για το σημερινό αποτέλεσμα».

Επισήμανε επίσης, την ετοιμότητα του μηχανισμού που έχει δημιουργήσει η Τράπεζα μέσω του SupportCY, και όχι μόνο, για ανταπόκριση σε κάθε κάλεσμα της κοινωνίας.

Εξάλλου, αναφέρεται ότι από την πλευρά του, ο Επίτροπος του Πολίτη, Παναγιώτης Σεντώνας, ευχαρίστησε θερμά τις επιχειρήσεις και το SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, για την υποστήριξη της ευρύτερης προσπάθειας της χώρας μας για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους σεισμόπληκτους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα, δεν άλλαξε το Κυπριακό. Άλλαξε, όμως, τη διαδικασία με την οποία επιχειρεί να το επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και αυτό, ίσως είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα πίσω από τις δηλώσεις του, τις οποίες κυβέρνηση και αντιπολίτευση έσπευσαν να ερμηνεύσουν, μέσα από το δικό τους πολιτικό πρίσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE