Τα «είπαν» Χριστοδουλίδης και Τατάρ - Όσα συζήτησαν

Τα «είπαν» Χριστοδουλίδης και Τατάρ - Όσα συζήτησαν

Ο εκλελεγμένος πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης είχε το μεσημέρι τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας, που έγινε με πρωτοβουλία του κ. Τατάρ, ο οποίος τον συνεχάρη για την εκλογή του, ο κ. Χριστοδουλίδης εξέφρασε συλλυπητήρια προς την Τουρκοκυπριακή κοινότητα και τις οικογένειες των θυμάτων από τον φονικό σεισμό στην Τουρκία. Την ίδια ώρα διαβίβασε στον κ. Τατάρ την ετοιμότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, όπως άλλωστε έχει ήδη εκφραστεί για παροχή οποιασδήποτε βοήθειας χρειαστεί.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε με έμφαση στον Τουρκοκύπριο ηγέτη ότι η παρούσα κατάσταση πραγμάτων δεν είναι προς όφελος καμίας από τις δύο κοινότητες. Εξέφρασε ταυτόχρονα την ετοιμότητά του για επανέναρξη των συνομιλιών στη συμφωνημένη βάση λύσης του Κυπριακού.

Ο εκλελεγμένος πρόεδρος της Δημοκρατίας, διαβίβασε την ετοιμότητά του για συνάντηση με τον κ. Τατάρ το συντομότερο δυνατό, είτε πριν, είτε μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και τον ενημέρωσε ότι για αυτή την πρόθεσή του, θα ενημερώσει και επισήμως τα Ηνωμένα Έθνη.

Από την πλευρά του, ο Ερσίν Τατάρ, επιφυλάχθηκε να απαντήσει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κρουαζιερόπλοιο με Ισραηλινούς δεν μπόρεσε να προσεγγίσει τη Σύρο – Κατευθύνεται προς Κύπρο

Κρουαζιερόπλοιο με Ισραηλινούς δεν μπόρεσε να προσεγγίσει τη Σύρο – Κατευθύνεται προς Κύπρο

Ένα κρουαζιερόπλοιο της εταιρείας Mano Maritime, που μετέφερε περίπου 1.600 Ισραηλινούς επιβάτες, φέρεται να μην κατάφερε να προσεγγίσει το λιμάνι της Σύρου λόγω διαμαρτυρίας κατά του Ισραήλ, σύμφωνα με δημοσίευμα του Times of Israel, το οποίο επικαλείται εβραϊκά μέσα ενημέρωσης και μαρτυρίες επιβατών.

BEST OF TOTHEMAONLINE