Ανατριχιάζουν οι εικόνες ακόμη και 30 χρόνια μετά από την καταστροφή στο Τσερνομπίλ (Φώτο)

Ανατριχιάζουν οι εικόνες ακόμη και 30 χρόνια μετά από την καταστροφή στο Τσερνομπίλ (Φώτο)

Μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ανθρωπότητα είναι αυτή του Τσερνομπίλ που έγινε στις 26 Απριλίου του 1986 στην Ουκρανία.

Η  πόλη Πρίπυατ της Ουκρανίας πραγματικά μοιάζει σαν μια πόλη φάντασμα καθώς όλα σταμάτησαν την μαύρη εκείνη μέρα που έγινε η έκρηξη του αντιδραστήρα νο. 4 και χαρακτηριστικέ σαν η πιο μεγάλη πυρηνική καταστροφή του 20αιώνα.

Μετά την έκρηξη η πόλη έπρεπε να εκκενωθεί λόγο υψηλών επιπέδων ραδιενέργειας που υπήρχε. Η εκκένωση ξεκίνησε στις 2:00μμ της 27ης Απριλίου. Για να μειωθούν οι αποσκευές, ειπώθηκε στους κατοίκους ότι η εκκένωση ήταν προσωρινή, διάρκειας περίπου τριών ημερών.

Ως αποτέλεσμα, στο Πριπυάτ παραμένουν ακόμα προσωπικά αντικείμενα, τα οποία δεν θα μπορέσουν ποτέ να μετακινηθούν λόγω της ραδιενέργειας.

Μετά από 30χρόνια περίπου από την πυρηνική έκρηξη, ο αυστριακός φωτογράφος Ρόλαντ Βέραντ μπήκε μέσα στην πόλη του Πριπυατ και τράβηξε φωτογραφίες , όπως ακριβώς έμειναν όταν εκενώθηκε η πόλη.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Συγκλονιστικές φωτογραφίες από την «στοιχειωμένη» πόλη του Τσερνόμπιλ

inner

inner

inner

inner

inner

inner

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απαντά η Κυβέρνηση στις επικρίσεις ΑΚΕΛ: Η πολιτική αδράνεια έχει ταυτιστεί με το κόμμα

Απαντά η Κυβέρνηση στις επικρίσεις ΑΚΕΛ: Η πολιτική αδράνεια έχει ταυτιστεί με το κόμμα

Μετά τις επικρίσεις που διατυπώνει το ΑΚΕΛ αναφορικά με το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την υπόθεση των ελαττωματικών αερόσακων TAKATA, η Κυβέρνηση προχωρεί σε απάντηση μέσω γραπτής δήλωσης του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Βίκτωρα Παπαδόπουλου.