«Καρφιά» Πούτιν στις ξένες εταιρείες που εγκαταλείπουν την Ρωσία -«Αντίο και... καλή τύχη!»

«Καρφιά» Πούτιν στις ξένες εταιρείες που εγκαταλείπουν την Ρωσία -«Αντίο και... καλή τύχη!»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι ξένες εταιρίες υφίστανται μεγάλες ζημίες λόγω της αποχώρησής τους από τη ρωσική αγορά εν μέσω κυρώσεων από τη Δύση.

Μιλώντας σε συνάντηση με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, η οποία μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση, ο Πούτιν δήλωσε ότι οι δυνατότητες για επέκταση των εγχώριων επιχειρήσεων είναι «κολοσσιαίες» και ότι η Ρωσία δεν έχει χάσει κάτι από την αποχώρηση των ξένων επιχειρήσεων.

«Σήμερα, πολλές από αυτές (τις ξένες εταιρείες), όπως γνωρίζετε, εγκαταλείπουν την αγορά μας υπό την πίεση των κυβερνήσεών τους. Λοιπόν... καλή τους τύχη. Αλλά εξαιτίας της απώλειας της αγοράς μας, υφίστανται τεράστιες απώλειες. Αυτή είναι η επιλογή και η απόφασή τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα πρέπει να δημιουργήσει ένα σύστημα για την ανάπτυξη μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) και ότι θα πρέπει να γίνει «πηγή τεχνολογίας και ικανοτήτων».

 ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«State of the Union»: Γεμάτη δράσεις η νέα χρονιά – Τα έργα που ολοκληρώνονται, τα σχέδια που επεκτείνονται και οι προτάσεις που «μπαίνουν στο αυλάκι»

«State of the Union»: Γεμάτη δράσεις η νέα χρονιά – Τα έργα που ολοκληρώνονται, τα σχέδια που επεκτείνονται και οι προτάσεις που «μπαίνουν στο αυλάκι»

Σε πέντε προτεραιότητες βασίζεται το διακυβερνητικό πρόγραμμα του Νίκου Χριστοδουλίδη και για το 2026 προγραμματίζονται 59 συνολικά δράσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE