Τουρκία: Ανέσυραν 7χρονο από τα χαλάσματα μετά από 70 ώρες - «Έχω σχολείο αύριο» είπε στους διασώστες

Τουρκία: Ανέσυραν 7χρονο από τα χαλάσματα μετά από 70 ώρες - «Έχω σχολείο αύριο» είπε στους διασώστες

«Έχουμε έτοιμο και ψωμί με σοκολάτα. Έλα Αχμέτ μου, έλα αγόρι μου» του έλεγαν οι διασώστες. Συνεχίζεται η μάχη των διασωστών με το χρόνο για να βρουν επιζώντες στα χαλάσματα, μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, ενώ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 16.000.

Οι διασώστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν ένα παιδί που βρισκόταν κάτω από τα ερείπια.

Ο 7χρονος Αχμέτ Ερντέμ ανασύρθηκε ζωντανός από τα συντρίμμια κτηρίου στην πόλη Αντιγιαμάν 70 ώρες μετά τον φονικό σεισμό. Στο βίντεο από τη διάσωση του 7χρονου που είχε εγκλωβιστεί στο πολυόροφο συγκρότημα κατοικιών, ακούγεται το μικρό αγόρι να ζητάει τσίχλα.

«Θα σου δώσουμε τσίχλα Αχμέτ. Έχουμε ήδη έτοιμο και ψωμί με σοκολάτα. Έλα Αχμέτ μου, έλα αγόρι μου» ακούγονται οι διασώστες να λένε στον 7χρονο.

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης οι πρώτες λέξεις του 7χρονου Αχμέτ όταν βγήκε από τα συντρίμμια ήταν «αύριο έχω σχολείο».

Τα πλάνα από τη διάσωση του 7χρονου μετά τον σεισμό στην Τουρκία αναδημοσίευσε και ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας, ο οποίος στη λεζάντα έγραψε «είσαι το μέλλον και η ελπίδα της Τουρκίας».

 

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Η δήλωση Γκουτέρες δεν επιδέχεται καμία απολύτως ερμηνεία»

Χριστοδουλίδης: «Η δήλωση Γκουτέρες δεν επιδέχεται καμία απολύτως ερμηνεία»

Η δήλωση του ΓΓ του ΟΗΕ δεν επιδέχεται καμιάς απολύτως ερμηνείας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης απευθυνόμενος προς τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Αποδήμων για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, το πρώτο θέμα για το οποίο τους ενημέρωσε το απόγευμα στο Προεδρικό, κεκλεισμένων των θυρών.

BEST OF TOTHEMAONLINE