Δεν πάει τελικά Τουρκία κυπριακή αποστολή για να παράσχει βοήθεια – Τι συνέβη

Δεν πάει τελικά Τουρκία κυπριακή αποστολή για να παράσχει βοήθεια – Τι συνέβη

Δεν μεταβαίνει τελικά η κυπριακή αποστολή για προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στην Τουρκία, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης.

Σε δηλώσεις του στο «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1, ο κ. Κασουλίδης ανέφερε πως ενώ ήταν προγραμματισμένο εντός της ημέρας να αναχωρήσει αεροσκάφος από τη Ρουμανία, το οποίο θα παραλάμβανε τους Κύπριους διασώστες, «τελευταία στιγμή μας είπαν ότι δεν μπορούν».

Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά πληροφορίες του Υπουργείου, αναμένεται να προκύψει δήλωση από την Τουρκία, ότι δεν επιθυμούν άλλες αποστολές βοήθειας από άλλες χώρες.

Εκτίμησε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο, «αυτό, θα είναι για δείξει η Τουρκία προς τον έξω κόσμο ότι είναι αυτάρκης».

Αξίζει να αναφερθεί πως, όπως είχε ανακοινωθεί, στην Τουρκία θα μετέβαιναν σήμερα 15 άτομα εκ μέρους της Πολιτικής Άμυνας (ένα μόνιμο στέλεχος, 12 εθελοντές και 2 εθελόντριες), ενώ στην κυπριακή αποστολή θα βρισκόταν μία γιατρός και ένας νοσηλευτής από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών στο βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Οι αντιδράσεις των κομμάτων μετά την αποχώρηση της Πρώτης Κυρίας από τον Ανεξάρτητο Φορέα - Βίντεο

Λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, η Πρώτη Κυρία προχώρησε σε δημόσια δήλωση, ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από την προεδρία της Διαχειριστικής Επιτροπής του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης.

BEST OF TOTHEMAONLINE