Ευθύμιος Δίπλαρος: «Ήταν πολύ δύσκολο να αποφασίσουμε» - Γιατί δεν παρευρέθηκε τελικά στο Πολιτικό Γραφείο ο ΠτΔ

Ευθύμιος Δίπλαρος: «Ήταν πολύ δύσκολο να αποφασίσουμε» - Γιατί δεν παρευρέθηκε τελικά στο Πολιτικό Γραφείο ο ΠτΔ

Την απόφαση του ΔΗΣΥ για ψήφο κατά βούληση σχολίασε ο Ευθύμιος Δίπλαρος.

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ο βουλευτής και αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ευθύμιος Δίπλαρος, σημείωσε πως: «ο Δημοκρατικός Συναγερμός είναι η πρώτη φορά που δεν έχει υποψήφιο την δεύτερη Κυριακή. Μπροστά σε αυτό το αποτέλεσμα ήταν πολύ δύσκολο για όλους να πρέπει να αποφασίσουμε τι είναι αυτό που πρέπει να κάνουμε».

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τις Προεδρικές.

Πρόσθεσε πως «σε μια μαραθώνια συνεδρία που ξεκίνησε στις 6 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 1 τα ξημερώματα ακούστηκαν όλες οι απόψεις και θέσεις των μελών του πολιτικού γραφείου και τελικά λήφθηκε η απόφαση για κατά συνείδηση επιλογή. Καλούμε δηλαδή τον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού να επιλέξει ο καθένας όποιον από τους δύο υποψήφιους θέλει» ενώ συμπλήρωσε πως ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα παραμείνει υπεύθυνη αντιπολίτευση, σεβόμενος πλήρως την ετυμηγορία του λαού.

Απάντησε επίσης γιατί δεν παρευρέθηκε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη συνεδρίαση. «Από τη στιγμή που υπήρξε το κείμενο συναντίληψης αποφασίστηκε ότι δεν χρειάστηκε και δεν θεωρήθηκε ότι θα έπρεπε να ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο Πολιτικό Γραφείο».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα

Aν δεν υπήρχε η υποψηφιότητα του κύριου Χριστοδουλίδη...

«Υπάρχουν πολλοί που στηρίζουν την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη όπως και κάποιοι του Νίκου Χριστοδουλίδη, δημοκρατία έχουμε μπορεί ο καθένας ελεύθερα να εκφράσει την άποψη του. Είναι απόλυτα κατανοητό από όλους μας ότι ο ΔΗΣΥ δεν θα ήταν εδώ αν δεν υπήρχε η υποψηφιότητα του κύριου Χριστοδουλίδη. Θεωρούμε ότι αν δεν ήταν αυτή την υποψηφιότητα θα ήμασταν σίγουρα στην δεύτερη Κυριακή», τόνισε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Δύο νεκροί σε ισραηλινή επίθεση στην Κομ

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE