Συμφώνησαν οι δύο ηγέτες – Να γίνει σεβαστό το ατομικό δικαίωμα στην περιουσία

Συμφώνησαν οι δύο ηγέτες – Να γίνει σεβαστό το ατομικό δικαίωμα στην περιουσία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί συμφώνησαν ότι το ατομικό δικαίωμα στην περιουσία θα πρέπει να γίνει σεβαστό και ότι στη λύση θα υπάρχουν διαφορετικές επιλογές για τη ρύθμισή του, όπως ανακοίνωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης των δύο ηγετών στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Έιντε, οι δύο ηγέτες συνέχισαν να κάνουν πρόοδο στο κοινό τους όραμα για μια ενωμένη ομόσπονδη Κύπρο. Η σημερινή συνάντηση, είπε, επικεντρώθηκε στο περιουσιακό και τα κριτήρια για το εδαφικό.

Σχετικά με το περιουσιακό, είπε ο κ. Έιντε, συμφώνησαν όπως το ατομικό δικαίωμα στην περιουσία γίνει σεβαστό και ότι θα υπάρχουν διαφορετικές επιλογές για ρύθμιση της εφαρμογής αυτού το δικαιώματος. Συμφώνησαν επίσης στη δημιουργία μιας ανεξάρτητης επιτροπής για θέματα περιουσίας, η οποία θα επιλύει απαιτήσεις για το περιουσιακό.

Οι δύο ηγέτες θα ξανασυναντηθούν την 1η και τη 14 Σεπτεμβρίου, ενώ στο μεσοδιάστημα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις των διαπραγματευτών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο Κ. Ντιάν ενημερώνει τα κράτη-μέλη ΣΑ ΟΗΕ: Ενδέχεται επίσκεψη ΓΓ ΟΗΕ στην Κύπρο

Ο Κ. Ντιάν ενημερώνει τα κράτη-μέλη ΣΑ ΟΗΕ: Ενδέχεται επίσκεψη ΓΓ ΟΗΕ στην Κύπρο

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του ΓΓ ΟΗΕ στη Κύπρο και επικεφαλής της ειρηνευτικής δύναμης του διεθνούς οργανισμού στο νησί (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), Κασίμ Ντιάν, θα ενημερώσει σήμερα στις 15:00 τοπική ώρα (22:00 ώρα Κύπρου) το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών σε κλειστές διαβουλεύσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE