Σεισμός-Τουρκία: 20χρονος δημοσίευσε βίντεο μέσα από τα συντρίμμια και σώθηκε από διασώστες – Δείτε το βίντεο
07.02.2023 - 20:32
Βρέθηκε ζωντανός μέσα στα ερείπια του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία χάρις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο λόγος για τον 20χρονο φοιτητή Μπόραν Κουμπάτ, που παγιδεύτηκε στα χαλάσματα του πατρικού του στη Μαλάτια, μετά το ξέσπασμα του σεισμού.
Ο Κουμπάτ σώθηκε και ήταν από τους πρώτους που εντόπισαν οι διασώστες. «Είχα μαζί μου το τηλέφωνο. Οπότε σκέφτηκα ότι αν ανέβαζα βίντεο θα το έβλεπαν φίλοι μου και θα μπορούσαν να μας βρουν», είπε.
«Σας παρακαλώ, ελάτε να μας σώσετε» λέει ο 20χρονος σε βίντεο, επιτρέποντας στους διασώστες να βρουν την τοποθεσία του. Ο φοιτητής έδωσε πληροφορίες για το πού ακριβώς βρίσκονται, κάτω από τα χαλάσματα πολυκατοικίας στον β’ όροφο. Η μητέρα του ήταν εντάξει, ωστόσο δεν μπορούσε να ακούσει πολύ καλά τον θείο του. Πέντε ώρες αργότερα, διασώθηκαν.
Τον εφιάλτη που βίωνε καθημερινά ο στρατιώτης Θανάσης Νικολάου στον λόχο που υπηρετούσε στα Πολεμίδια, σκιαγραφεί το πόρισμα των ποινικών ανακριτών Παππά – Αθανασίου, μέρος του οποίου φέρνει στο φως η εφημερίδα «Φιλελεύθερος».